بیشتر بدانیم
دکستروز به دو صورت خشک و آبدار تهیه می شود که عموما کاربردهایی متفاوت دارند. دکستروز خشک ظاهری کریستالی داشته و نوع آبدار آن در واقع 5% دکستروز محلول در آب می باشد.
این گلوکز از نشاسته ذرت تهیه می شود که شیرینی کمی داشته و همانطور که از نام آن مشخص است ظاهری به شکل پودر کریستال دارد.
وارد کننده دکستروز آن را با هدف تولید قندهای پیچیده تر مانند ساکارزها، ساکاریدها و کربوهیدرات ها نیز خرید و فروش می کند. چرا که دکستروز خشک یک مونوساکارید بوده و عنصر اولیه قندهای مذکور می باشند. این کار شدت و سرعت جذب قند در بدن را کاهش می دهد، چرا که آنها به سرعت مونوساکاریدها جذب نمی شوند.
این پودر کریستالی در تولید نوشیدنی و خوراک دام نیز پرکاربرد بوده و حتی در داروسازی که تا حدی به آن اشاره کردیم مورد استفاده قرار می گیرد.
دکستروز مایع نیز بیشتر در راستای تولید دارو مورد استفاده قرار می گیرد. این قند آبدار به صورت تزریقی استفاده شده و قند از دست رفته بدن را جبران می کند. به عبارتی به عنوان انسولین مورد استفاده قرار گرقته و علاوه بر بیماران قندی برای بیمارانی که توان خوردن مواد غذایی را ندارند نیز استفاده می شود.
از آنجا که دکستروز به صورت مستقیم با مخمر ها تخمیر می شود در تولید نان کاربرد گسترده ای دارد و وارد کننده دکستروز به میزان استقبالی که در صنعت تهیه نان از آن استفاده می شود فروش ویژه ای در این زمینه خواهد داشت.
این ماده شیرین کننده در محصولات خوراکی که نیاز به طعم شیرینی برجسته ای دارند نیز مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال دکستروز در راستای تولید آدامس، مرباهای کارخانه ای، انواع شکلات و ... به صورت گسترده می شود. بعد از تولید کنندگان نان، کارخانه های تولید این محصولات از مشتریان عمده و دائمی وارد کننده دکستروز می باشند.
تولید بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده که دارای مواد نگهدارنده نیز هستند وابسته به این افزودنی می باشد. به همین خاطر وارد کننده دکستروز خرید و فروش گسترده ای در زمینه تهیه غذاهای نیمه منجمد و آماده دارد. برخی مکمل های بدن سازی نیز حاوی دکستروز بوده و به ذخیره انرژی در بدن کمک می کنند.
برخی از مواد غذایی که کاملا نیازمند به دکستروز هستند به شرح زیر می باشند.
همانطور که گفتیم دکستروز در صنایع غذایی به عنوان شیرین کننده و یا خنثی کننده طعم شور و تند کاربرد دارد. اگر چه که دکستروز یک نوع قند ساده است و به سرعت در بدن تجزیه می شود ولی مصرف بیش از اندازه آن علاوه بر افزایش ذخیره چربی بدن، علائمی مانند گیجی، افزایش ادرار، دیابت، کمبود آب بدن، آکنه و مشکلات پوستی، تشنگی بیش از حد در بر خواهد داشت. همچنین عوارض این ماده در صنایع دارویی نیز ممکن است باعث ایجاد تداخلات دارویی و آلرژی شود.
وارد کننده دکستروز این افزودنی قندی را برای ارائه به صنعت دارو و غذا خرید و فروش می کند. دکستروز یک شیرین کننده بی خطر می باشد که به صورت خشک و آبدار تولید می شود. نوع مایع این افزودنی عموما در تولید داروهایی مانند انسولین به کار می رود. واردات دکستروز خشک که به شکل پودر کریستال است برای تولید مواد غذایی بسته بندی، مکمل های انرژی زا، شیرینی، شکلات، آبنبات و ... صورت می گیرد.