بیشتر بدانیم
امولسیفایرها در بسیاری از محصولات غذایی یافت می شوند. کاربرد امولسیفایر را می توان در انواع شیرینی ها مانند انواع شکلات و مارشمالو پیدا کرد. آن ها همچنین در محصولات لبنی مانند شیر، خامه، کره، پنیر و ماست نیز یافت می شوند. همچنین در سس های آماده، سس مایونز، سوپ ها و بسیاری از محصولات غذایی دیگر که تشکیل امولسیون پایدار روغن و فاز آبی در آن ها نیاز است، وجود دارند.
روغن و چربی، اجزای اصلی سازنده بستنی هستند. چربی ها از طریق فرآیند امولسیون سازی تشکیل گویچه های چربی می دهند. سطوح آن ها با امولسیفایر پوشیده شده و با پروتئین شیر مانند کازئین پوشش داده می شود. کاربرد امولسیفایر در بستنی این است که در اثر ترکیب شدن با این گویچه ها، گویچه های چربی خوب و پایدار می شوند.
1.دستیابی به پایداری بیش از حد قابل امکان می شود.
2.کاربرد امولسیفایر این است که در تشکیل ساختار خشک و سفت بستنی شرکت می کند و منجر به نرم شدن بافت آن می شود.
3.مقاومت در برابر شوک حرارتی را امکان پذیر می کند.
4.سبب افزایش توانایی حفظ شکل بستنی می شود
5.سبب پیشرفت فرآیند تولید امولسیون چربی یکنواخت می شود.
بستنی در دسته پرمصرف ترین محصولات لبنی قرار می گیرد با چهار ترکیب: حباب های هوا، ذرات چربی، کریستال های یخ و فاز پراکنده (شیرین کننده ها، امولسیفایر و رنگ ها و طعم ها) دسته بندی میشود. با افزایش آگاهی مصرف کنندگان در زمینه اهمیت تغذیه سالم و گرایش آنها به مصرف کمتر چربی ها و قندها حذف و یا کاهش این مواد از ترکیبات اصلی بستنی یا دیگر محصولات لبنی باعث کاهش کیفیت بافت و عطر و طعم شده است.
به همین دلیل تولیدکنندگان به دنبال جایگزین هایی برای حفظ کیفیت محصولات لبنی هستند که امولسیفایرها یکی از کاربردی ترین محصولات معرفی شده است. امولسیفایر به عنوان ترکیبی که باعث بهبود پایداری امولسیون روغن در آب می شود می تواند منجر به ایجاد بافت نرم با احساس دهانی مطلوب و یکنواختی مناسب و بهبود مقاومت بستنی نسبت به ذوب شدن می شود.
به طور کلی در بسیاری از محصولات لبنیاتی مانند پنیرها، انواع خامه، ماست و نوشیدنی های لبنی به منظور ایجاد بافت و ظاهر مطلوب از امولسیفایر استفاده می شود.
سوالات متداول