امتیاز به خبر

کاربرد مونوسدیم گلوتامات صنعتی و طبیعی

کاربرد مونوسدیم گلوتامات صنعتی و طبیعی به صورتی است که در انواع مواد غذایی مانند سوپ های آماده، فرآورده های گوشتی مورد استفاده قرار میگیرند. به صورت خلاصه به کاربرد ها و مزایای آن می پردازیم.
Title

جزئیات خبر

تفاوت مونوسدیم گلوتامات طبیعی و صنعتی 

شرکت های وارد کننده مونوسدیم گلوتامات که نوعی افزودنی خوراکی است با توجه به مزایا و کاربرد گسترده ای که دارد صورت می گیرد. این ماده در طبیعت به صورت طبیعی تولید می شود و حتی در برخی میوه ها و سبزیجات نیز یافت می شود. اما می توان اطمینان داد که این پودر موجود در بازار تا حدی صنعتی می باشد. چرا که ترکیب از منبع غنی در طبیعت گرفته شده و طی فرایندی طبیعی به یک ترکیب شیمیایی خوراکی تبدیل می شود. در این مطلب به صورت کلی به کاربرد مونوسدیم گلوتامات صنعتی و طبیعی پرداخته و مزایای آنها را ذکر می کنیم.

آشنایی مونوسدیم گلوتامات طبیعی

مونوسدیم گلوتامات ها یا MSG در واقع نمک سدیم اسید آمینه است که به صورت طبیعی در بدن وجود دارد. مونوسدیم گلوتامات به صورت طبیعی در انواع لبنیات، ماهی، گوشت و برخی سبزیجات مانند قارچ، گوجه فرنگی و ... یافت می شود، به همین خاطر می توان آن را اسید آمینه ای غیر ضروری برای بدن دانست. چرا که بدن ناخواسته با مصرف مواد غذایی ذکر شده مقدار زیادی از آن را دریافت می کند.

 

آشنایی مونوسدیم گلوتامات طبیعی

کاربرد مونوسدیم گلوتامات طبیعی در تولید برخی افزودنی های خوراکی که به شکل های گوناگون مصرف می شوند بسیار گسترده می باشد. مونوسدیم گلوتامات صنعتی نیز فرآورده نوع طبیعی این اسید آمینه می باشد. ترکیب و فرمولاسیون این ماده به اندازه دیگر محصولات خوراکی که صنعتی هستند پیچیده نبوده و تنها به دلیل فرایند تولید، صنعتی دانسته می شود. 

ویژگی های مونوسدیم گلوتامات صنعتی 

مونوسدیم گلوتامات صنعتی که یکی از مشتقات نمک سدیم اسید آمینه می باشد، به شکل پودری کریستالی و سفید رنگ است که طعم و عطری ندارد. این ترکیب بی خطر بوده و تنها طعم غذا را تشدید می کند. در واقع این قبیل افزودنی ها هیچگونه طعمی ایجاد نمی کنند بلکه گیرنده های چشایی را تحریک می کرده و غلظت ماده غذایی را افزایش می دهند.

کاربرد افزودنی مونوسدیم گلوتامات

کاربرد مونوسدیم گلوتامات صنعتی و طبیعی در صنعت تهیه غذا بسیار گسترده می باشد. برای مثال فراورده های گوشتی با استفاده از این افزودنی تهیه می شوند تا علاوه بر تشدید طعم تاریخ فاسد شدن آنها را عقب اندازد. چرا که مونوسدیم گلوتامات خاصیت نگهدارندگی نیز دارد.

 

کاربرد افزودنی مونوسدیم گلوتامات

سوپ های آماده که خود طی فرآیند صنعتی تولید شده اند به اندازه کافی طعم و عطر مطلوبی ندارند. به همین خاطر در تهیه آنها مونوسدیم گلوتامات نیز به کار می رود تا طعم مواد استفاده شده در تهیه آن تشدید شود. علاوه بر این به عنوان ماده نگهدارنده نیز در این گونه محصولات به کار می رود. برای مثال انواع کنسرو نیز به دلایل ذکر شده حاوی این پودر تشدید کننده طعم می باشند.

مونوسدیم گلوتامات صنعتی مضر است؟

مونوسدیم گلوتامات به واسطه دستوراتی که از اعصاب مرکزی صادر می شوند، گیرنده های چشایی را تحریک می کند. به این معنا که انتقال سیگنال های عصبی که دستورات مربوط به گیرنده های عصبی را رد و بدل می کنند، با افزودنی های تشدید کننده طعم افزایش می یابند. 

برخی افراد با دانستن این فرایند گمان می کنند مونوسدیم گلوتامات با توجه به تاثیراتی که بر سیستم عصبی می گذارد، مضر هستند. این مسئله تایید شده است که مصرف مقدار زیادی از این ماده می تواند خطرساز باشد. به همین خاطر است که تنها مقدار ناچیزی از مونوسدیم گلوتامات در مواد غذایی وجود دارد. در نتیجه محصولات خوراکی که مصرف می شوند به اندازه ای این افزودنی را شامل می شوند که بی ضرر باشد.

 

مونوسدیم گلوتامات صنعتی مضر است

کاربرد مونوسدیم گلوتامات صنعتی و طبیعی در برخی زمینه ها و شرایط بخصوص محدود می باشد. به این معنا که بهتر است افراد دیابتی مونوسدیم گلوتامات را جایگزین قند مصنوعی کنند، اینگونه رژیم غذایی سالم تری خواهند داشت. با این وجود افراط در مصرف مواد غذایی که با مونوسدیم گلوتامات تهیه می شوند نیز برای این افراد خطرساز می باشد. 

نتیجه گیری 

مونوسدیم گلوتامات یک افزودنی خوراکی می باشد که به شکل طبیعی و صنعتی در دسترس است. منظور از مونوسدیم گلوتامات طبیعی و غیر طبیعی منشا تولید آنها می باشد. برای مثال انواع طبیعی این افزودنی به صورت پیشفرض در بدن تولید شده و حتی در محصولات لبنی یافت می شوند. اما مونوسدیم گلوتامات صنعتی که امروزه به صورت جهانی خرید و فروش می شوند طی فرایندهای صنعتی که روی منشا طبیعی آن پیاده ساز شده است تولید می شود. 

سوالات متداول

  1. عوارض معمول مونوسدیم گلوتامات چیست؟
    عوارض مشخص شده مونوسدیم گلوتامات که در آزمایشی کنترل شده تشخیص داده شده اند چاقی، اضافه وزن و افزایش فشار خون می باشد. البته این موارد برای افرادی پیش می آیند که بیش از اندازه معمول مواد حاوی نگهدارنده مصرف می کنند. 
  2. مونوسدیم گلوتامات بر اشتها تاثیر می گذارد؟
    بله این افزودنی علاوه بر گیرنده های چشایی بر دستگاه گوارش نیز تاثیر گذاشته و آن را تحریک می کند. 
  3. قند این افزودنی به اندازه نیشکر می باشد؟
    خیر میزان قند و شیرینی آن بسیار کمتر از نیشکر بوده و کاربرد مونوسدیم گلوتامات عموما شیرین کننده نمی باشد. 

ارسال نظرات