بیشتر بدانیم
محققان ژاپنی اولین بار در سال ۱۹۰۸ به عنوان بهبود دهنده طعم از مونو سدیم گلوتامات استفاده می کردند که از آن پس این محصول به یکی از پرمصرف ترین مواد افزودنی در صنایع غذایی تبدیل شد و وارد کننده مونوسدیم گلوتامات در اکثر کشور ها با واردات آن پرداختند. امروزه می توانید از این ماده در برخی از محصولات فرآوری شده از فست فود گرفته تا سوپ های کنسرو شده استفاده نمایید. با ما تا آخر این مقاله همراه باشید تا شما را با کاربرد مونوسدیم گلوتامات در صنایع غذایی آشنا کنیم.
مونو سدیم گلوتامات یک طعم دهنده منحصر به فرد است که طعم این ماده را در محصولاتی مانند غذاهای چینی، سوپها، فست فودها، سبزیجات، مواد غذایی منجمد، کنسروی، چیپس، گوشت، چاشنی سالاد و… می توانید پیدا کنید. به طور طبیعی اسید آمینه مونوسدیم گلوتامات در بسیاری از مواد غذایی و افزودنی های خوراکی وجود دارد و عنصر مهم سازنده پروتئین در بدن است.
مونوسدیم گلوتامات یک پودر سفید کریستالی میباشد که شباهتی به نمک و شکر دارد. این محصول به عنوان طعم دهنده برای خوش طعم کردن غذاهای رستورانی مورد استفاده قرار می گیرد. جالب است بدانید که گلوتامیک اسید خود به تنهایی فاقد طعم است ولی به صورت مونو سدیم گلوتامات در غذاها، موجب فعال شدن گیرنده های گلوتامات در جوانه های چشایی می شود. همچنین با ارسال سیگنال به مناطق خاص مغز باعث حس یک طعم مشخص می شود. تقریبا تمام گلوتامات موجود در غذا برای تولید انرژی توسط سلول های روده استفاده می شود اما مابقی آن برای ساخت پروتئین و گلوتاتیون آنتی اکسیدانی استفاده می شود که برای عملکرد مناسب روده هم بسیار ضروری می باشد.
این محصول به طور طبیعی در غذاهای پروتئینی مانند گوشت، ماهی، مرغ و سبزیجات، رب گوجه، پنیر و قارچ یافت میشود. بنابراین بیشتر محصولات غذایی که ما برای افزایش طعم دهی مورد استفاده قرار می دهیم شامل مقادیر زیادی از گلوتامات می باشد.
در برخی از مطالعات مصرف این محصول را با اثرات نامطلوبی مانند افزایش وزن، گرسنگی و گروهی از علائم که ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد مرتبط دانسته اند. همچنین عطر و بوی مونوسدیم باعث می شود گیرنده های موجود در زبان و دستگاه گوارش تحریک شوند و هورمون های تنظیم کننده اشتها را آزاد نماید. افرادی که زیاد مونو سدیم گلوتامات مصرف می کنند نسبت به افرادی که کمتر این ماده را وارد بدنشان می کنند بیشتر مبتلا به سندرم متابولیک هستند.
همان طور که میدانید این ماده یک اسید آمینه غیر ضروری به شمار می آید که بدن انسان هم به شدت به آن احتیاج دارد. لازم است بدانید در بدن انسان 20 گونه آمینو اسید وجود دارد که برای تولید آنها باید پروتئین های بسیار خاصی در بدن با یکدیگر ترکیب شوند. بنابراین، بدن خودش به تنهایی می تواند این ماده که برایش ضروری میباشد را تامین نماید.
مونوسدیم گلوتامات به عنوان یک انتقال دهنده عصبی و تحریک کننده میتواند سیگنال هایی را در مغز ارسال کند و به عملکردهای شناختی مانند حافظه، یادگیری و پردازش اطلاعات کمک نماید. همانطور که میدانید گلوتامات در تشکیل خاطرات اهمیت چندانی دارد. اما در نظر داشته باشید که سطوح پایین و گاهی بالا در گلوتامات با دیگر اختلالات روانی، مانند اختلال دوقطبی و افسردگی شدید پیوند خورده است.
کاربرد مونوسدیم گلوتامات در صنعت داروسازی در داروهایی که برای درمان یکی از مشکلات کبدی به نام آنسفالوپاتی کبدی تجویز می شود. همچنین به عنوان یک افزودنی غذایی برای بهبود طعم در محصولات کشاورزی و خوراک دام ها نقش دارد.
ما قصد داشتیم در این مقاله شما را با کاربرد مونوسدیم گلوتامات آشنا کنیم. عده ای از افراد فکر میکنند استفاده از این محصول مضر میباشد، اگر فکر می کنید به اثرات آن حساس هستید بهتر است از آن اجتناب کنید. همچنین شرکت ما یکی از بهترین عرضه کننده مونو سدیم گلوتامات در صنایع غذایی می باشد.