امتیاز به خبر

علت فاسد شدن برخی لبنیات قبل از انقضا

در میان صدها برند تولید کننده انواع محصولات لبنی، گاه برخی از این محصولات پیش از سر رسید تاریخ انقضاء فاسد می شوند که رعایت نشدن زنجیره سرما از تولید تا مصرف یا برخی منافذ میکروسکوپی علت این اتفاق است.
Title

جزئیات خبر

به دلیل اینکه در تولید محصولات لبنی از جمله پنیر خامه ای ،شیر و غیره مواد نگه دارنده استفاده نمیشود باید از لحظه خروج از کارخانه تا رسیدن به دست مصرف کننده و مصرف آن ، زنجیره سرما در انتقال و نگه داری این محصول رعایت شود اما عمدتا به دلیل رعایت نشدن زنجیره سرما و گرم بودن هوا در فصل تابستان شاهد وقوع برخی از این اتفاقات هستیم.

البته برخی از توزیع کنندگان محصولات لبنی و مغازه داران سطح شهر این محصولات را در فضای سرد در یخچال نگهداری نمی کنند که دلیل آنها فروش رفتن این محصولات طی مدت کوتاه است اما این دلیل منطقی نمیتواند باشد چرا که در هوای گرم تابستان حتی چند ساعت ماندن لبنیات در فضای باز هم می تواند عامل فساد پذیری آن باشد.

یکی دیگر از دلایل اینکه یک محصول لبنی قبل از تاریخ انقضاء فاسد می شود ، وجود منافذ میکروسکوپی روی درب محصول است ، چراکه وجود این منافذ میتواند عامل نفوذ هوا به داخل محصول و فساد پذیری آن شود. 

هر تاریخ درج شده ای بر روی محصولات غذایی، به معنای تاریخ انقضا نیست. بنا به ادعا سازمان USDA آمریکا، سه تاریخچه به استثنا تاریخ انقضا روی برچسب مواد غذایی که در فروشگاه های مواد غذایی فروخته می شود، وجود دارد .
 
«تاریخ مصرف» یا «بهترین زمان مصرف» نشان می دهد که چه زمانی این محصول در اوج تازگی است و مشتریان می توانند از آن استفاده نمایند اما برخی به این تاریخ به عنوان زمان فساد مواد غذایی و ناسالم بودن آن نگاه می کنند.
 
تاریخ تولید به تاریخ تولید محصول در کارخانه می گویند و تاریخ بسته بندی به آخرین تاریخی که محصول در بسته بندی خود قرار می گیرد، گفته می شود.
 
بسیاری از مشتریان برای تشخیص زمان فاسد شدن محصول به برچسب «تاریخ عرضه» نگاه می کنند اما «تاریخ عرضه» تاریخی است که تولیدکننده و عرضه کننده (نه مشتریان) از طریق آن به موجودی کافی انبار پی می برد.مواد غذایی که تقریبا در آخرین روزهای «تاریخ عرضه» هستند با تخفیف قابل توجهی دوباره در بازار عرضه می شوند.
 
هیچ یک از این تاریخ ها، تاریخ انقضا نیستند و همچنین نشان نمی دهند که غذا برای خوردن بی خطر است یا خیر. تاریخ انقضاء محصولات غذایی به تاریخی اشاره دارد که تا آن زمان مصرف محصول غذایی درون بسته بندی بی خطر است و این مواد کیفیت خود را پس از آن تاریخ بخصوص از دست می دهد.
ولی چرا تاریخ انقضا غذا مهم است؟
تاریخ های انقضاء درج شده بر روی بسته بندی محصولات می تواند فرد را راهنمایی کرده و از بروز مسمومیت های غذایی جلوگیری نماید.مواد غذایی که از آخرین تاریخ انقضاء آن ها گذشته است، دور بریزید. ر تاریخ درج شده ای بر روی محصولات غذایی، به معنای تاریخ انقضا نیست. بنا به ادعا سازمان USDA آمریکا، سه تاریخچه به استثنا تاریخ انقضا روی برچسب مواد غذایی که در فروشگاه های مواد غذایی فروخته می شود، وجود دارد .
 
«تاریخ مصرف» یا «بهترین زمان مصرف» نشان می دهد که چه زمانی این محصول در اوج تازگی است و مشتریان می توانند از آن استفاده نمایند اما برخی به این تاریخ به عنوان زمان فساد مواد غذایی و ناسالم بودن آن نگاه می کنند.
 
تاریخ تولید به تاریخ تولید محصول در کارخانه می گویند و تاریخ بسته بندی به آخرین تاریخی که محصول در بسته بندی خود قرار می گیرد، گفته می شود.
 
بسیاری از مشتریان برای تشخیص زمان فاسد شدن محصول به برچسب «تاریخ عرضه» نگاه می کنند اما «تاریخ عرضه» تاریخی است که تولیدکننده و عرضه کننده (نه مشتریان) از طریق آن به موجودی کافی انبار پی می برد.مواد غذایی که تقریبا در آخرین روزهای «تاریخ عرضه» هستند با تخفیف قابل توجهی دوباره در بازار عرضه می شوند.
 
هیچ یک از این تاریخ ها، تاریخ انقضا نیستند و همچنین نشان نمی دهند که غذا برای خوردن بی خطر است یا خیر. تاریخ انقضاء محصولات غذایی به تاریخی اشاره دارد که تا آن زمان مصرف محصول غذایی درون بسته بندی بی خطر است و این مواد کیفیت خود را پس از آن تاریخ بخصوص از دست می دهد.
ولی چرا تاریخ انقضا غذا مهم است؟
تاریخ های انقضاء درج شده بر روی بسته بندی محصولات می تواند فرد را راهنمایی کرده و از بروز مسمومیت های غذایی جلوگیری نماید.مواد غذایی که از آخرین تاریخ انقضاء آن ها گذشته است، دور بریزید. 

نتیجه گیری : به محض دیدن چنین محصولاتی می توانید با کارخانه مورد نظر تولید کننده تماس بگیرید و شکایات خود را طرح کنید چرا که طرح چنین شکایاتی می تواند در بهبود کیفیت تولید محصولات لبنی موثر باشد.

سوالات متداول

1_ آیا مصرف ماده غذایی منقضی شده برای سلامت انسان مضر است؟
ممکن است یک محصول منقضی شده غیر معمولی به نظر برسد یا بوی بدی داشته باشد اما لزوما به این معنا نیست که فاسدش شده است. اگر چه اگر محصول غذایی به درستی نگهداری نشده باشد، ممکن است سم غذایی به آن وارد شود. بنابراین در کل بهتر است این موضوع را در مورد تمام مواد غذایی در نظر گرفت و به محض به پایان رسیدن تاریخ انقضا دیگر از آن استفاده نکرد.

2_بعد از گذشت تاریخ انقضا، تا چه مدت ماده غذایی سالم باقی می ماند؟
نمی توان پاسخ دقیقی برای این سوال داشت زیرا طیف وسیعی از محصولات مختلف غذایی پیش روی ما هستند . اگر چه پیشنهاد بر این است که از محصولاتی استفاده کنید که تاریخ انقضای آن ها نگذشته باشد.

3_با این وجود چرا تاریخ انقضا وجود دارد؟

چه باور کنید چه نکنید؛ تاریخ های انقضا ضروری نیستند . اگرچه که فرض بر این است که اهمیت سلامت مواد غذایی در کل دنیا باعث شده است که این تاریخ های انقضا به عنوان مراقبت از سلامتی مردم در اختیار قرار بگیرند . طبق مطالعات انجام شده تاریخ انقضا روی مواد غذایی ضروری و واجب نیستند اما بعضی از دولت ها اظهار می کنند که به وجود آن ها نیاز است و در مورد فرمولاسیون مواد غذایی حساس تر مثل غذای نوزادان ، حتما باید در نظر گرفته شود.

 

 

ارسال نظرات