بیشتر بدانیم
امروزه ممکن است بیشتر افراد با این اصطلاح به صورت خاص آشنا نباشند، ولی هر روز از آمینو اسید گلایسین استفاده مینمایند تا بدن خود را کاملا قوی سازند. گلایسین علاوه بر اینکه جزء پروتئین می باشد، دارای چندین مزیت دیگر هم برای سلامتی است. پس با ما همراه باشید در ادامه درباره کاربرد گلایسین و مضرات آن توضیح خواهیم داد. همچنین به دلیل خواص آن در بین وارد کننده گلایسین محبوبیت پیدا کرده است.
گلایسین یک آمینو اسیدی است که بدن برای ایجاد پروتئین از آن برای رشد، نگهداری بافت و ساخت مواد مهم مانند هورمون ها و آنزیم ها استفاده می نماید. درواقع این آمینو اسید پایدار و قطبی به وفور در کلاژن هم وجود دارد که با نیاز بدن به گلایسین با وجود تولید آن از سایر آمینو اسیدها در داخل خود بدن، موجب شده تا از این ماده به عنوان ماده اولیه غذایی در برخی از مکملهای غذایی استفاده شود. کاربرد گلایسین در بسیاری از صنایع به دلیل نیاز بدن به کلاژن اهمیت بسیاری دارد.
کلاژن اصلی ترین پروتئین در بدن انسان است که از زنجیره ۳ پروتئین که به صورت مارپیچی به هم متصل شده اند تشکیل شده است. این پروتئین از بافت و اندام های بدن حمایت می کند و موجب اتصال آنها به استخوان می شود. به طور کلی کلاژن در تاندونها، پوست، ماهیچهها، استخوانها، رگهای خونی و سیستم گوارشی وجود دارد.
گلایسین یک افزودنی برای غذای حیوانات خانگی و اهلی می باشد. همچنین به عنوان عامل بافری در مواد آرایشی و بهداشتی، آنتی اسیدها، مسکن ها و ضدعرق ها هم مورد استفاده قرار می گیرد. از دیگر کاربرد گلایسین میتوانیم به عنوان طعم دهنده و شیرین کننده در محصولات غذایی اشاره نماییم که درواقع برخی از مواد غذایی و نوشیدنی های پروتئینی هم حاوی این ماده می باشند. یکی دیگر از کاربرد گلایسین این است که در تولید شیرینی و کیک و کلوچه از آن نیز استفاده میشود و همچنین به عنوان یک افزودنی برای تولید سس ، سرکه و آب میوه به منظور بهبود طعم کاربرد دارد.
دو فرایند اصلی تولید این آمینو اسید شامل آمیناسیون اسید کلرو استیک با آمونیاک می باشد که گلایسین و کلرید آمونیوم را تولید می کند. روش دیگر، سنتز آمینو اسید است که روش اصلی سنتز این آمینواسید در ایالات متحده و ژاپن می باشد. این روش اصلی سنتز گلایسین سالانه تقریبا ۱۵ هزار تن از این ماده به صورت این روش تولید و عرضه می شود.
به خاطر داشته باشید که اگر دوز مصرفی گلایسین خیلی زیاد باشد احتمال مرگ در افراد به دلیل تحریک بیش از حد مغز وجود دارد. همچنین وجود گلایسین زیاد در بدن انسان می تواند منجر به تشنج ماهیچه ای و خفگی هم شود که هر دو خطرناک و کشنده هستند. در واقع علت اصلی این امر وجود ماده ای به نام استریکنین در گلایسین می باشد که می تواند گیرنده های گلایسین را مسدود کند و عوارض کشنده رخ دهد. لازم به ذکر است که خانمهای باردار و شیرده برای شرط اطمینان از مصرف این ماده اجتناب کنند تا کوچکترین خطری آن ها را تهدید نکند.
حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد از بازار جهان را گلایسین دارویی تشکیل میدهد. در پزشکی از گلایسین برای درمان اسکیزوفرنی، مشکلات خواب، سکته مغزی و برخی مشکلات متابولیکی استفاده می شود. از کاربرد گلایسین میتوانیم برای محافظت از کلیه در برابر داروها پس از پیوند عضو و در کبد برای جلوگیری از عوارض الکل بر روی آن اشاره کنیم. علاوه بر این موارد از این ماده برای کاهش خطرات جنون، جلوگیری از سرطان و تقویت حافظه هم استفاده مینمایند.
به طور گسترده مقدار بسیار اندکی گلایسین در تعداد زیادی از پروتئین ها وجود دارد اما در این میان کولاگین و گیلاتین شامل ۲۵ الی ۳۰ درصد گلایسین می باشد. در نظر داشته باشید که اگر عضو جگر در بدن کار خود را به خوبی انجام دهد، بایستی در بدن افراد مقدار زیادی گلایسین وجود داشته باشد.
بدانید که استفاده از مکمل های گلایسین چه در کوتاه مدت و چه برای مدت طولانی برای افراد مشکلی ایجاد نخواهد کرد، البته به شرطی که در طول روز بیش از اندازه مصرف نشود. شما عزیزان می توانید برای جهت خرید گلایسین با کارشناسان حرفه ای ما تماس بگیرید که با کیفیت بالا و در سریعترین زمان ممکن تهیه فرمایید و از کاربرد گلایسین بهره مند شوید.