بیشتر بدانیم
در بین افزودنی های مواد غذایی اسیدها کاربرد زیادی را دارند. اسید استیک به اسید اتانوئیک نیز شناخته می شود یک اسید ضعیف موجود در سرکه می باشد. اسید سیتریک نیز اسیدی ضعیف در لیمو است در ادامه به تفاوت اسید سیتریک و اسید استیک و کاربردهای صنعتی آنها می پردازیم.
یکی از انواع اسیدها، که بسیار با آن آشنا هستیم، اسید استیک با فرمول شیمیایی CH3COOH است. اسیدی ضعیف، بی رنگ اما با بوی تند است. اسید استیک به طور طبیعی از تخمیر و فاسد شدن برخی مواد غذایی و خوراکی تشکیل می شود. به طوریکه در جریان تولید سرکه، باکتری های موجود تمایل زیادی به تولید اسید استیک دارند.
اسید استیک مایعی بی رنگ است که با بویی مانند سرکه شناخته می شود. میزان خورندگی این ماده بسیار بالا است و قابلیت حل شدن در آب را داراست. این ماده در متان، اتانول و استون نیز حلالیت دارد. استیک اسید به دو روش مصنوعی و طبیعی قابل تولید است. محلول رقیق استیک اسید با تخمیر و اکسیداسیون کربوهیدراتهای طبیعی شکل گرفته و سرکه نامیده می شود.
اسید سیتریک یک آنتی اکسیدان طبیعی است. مردم از آن به عنوان طعم دهنده و نگهدارنده مواد غذایی، یک ماده در لوازم آرایشی و جزئی در محصولات پاک کننده استفاده می کنند. در شکل طبیعی خود، شبیه کریستال های کوچک و شفاف شبیه نمک خوراکی است. اگرچه بی بو است اما طعم اسیدی دارد. از اسید سیتریک در بسیاری از غذاهای آماده، نوشیدنی ها و ویتامین ها استفاده میکنند علاوه بر ایجاد طعم، به عنوان یک نگهدارنده نیز عمل می کند.
اسید سیتریک به عنوان یک نگهدارنده در بسیاری از غذاهای فرآوری شده عمل می کند و آنها را تازه نگه می دارد. این کار را با کند کردن یا کمک به جلوگیری از تشکیل باکتری ها، کپک ها، مخمرها و قارچ ها انجام می دهد. رنگ، طعم و بافت غذا را حفظ می کند. این امر سرعت فاسد شدن غذا را به تاخیر می اندازد و عمر مفید آن را افزایش می دهد. علاوه بر این، می تواند به تعادل سطح اسیدیته یک غذا یا نوشیدنی کمک کند.