امتیاز به خبر

تفاوت اسید سیتریک و استیک اسید

تفاوت اصلی اسید سیتریک و استیک اسید در ساختار آنهاست. اسید سیتریک را میتوان در مرکبات و استیک اسید را در سرکه یافت. اسید استیک دارای نقطه جوشی برابر با 118 درجه و اسید سیتریک دارای نقطه جوشی برابر با 310 درجه سانتی گراد است. از دیگر تفاوت این دو اسید تعداد هیدروژن قابل تعویض آنهاست. همچنین تفاوت اسید سیتریک و اسید استیک در قیمت دیده می شود. قیمت این محصولات تا حدود زیادی به گرید تولید شده وابسته است
Title

جزئیات خبر

در بین افزودنی های مواد غذایی اسیدها کاربرد زیادی را دارند. اسید استیک به اسید اتانوئیک نیز شناخته می شود یک اسید ضعیف موجود در سرکه می باشد. اسید سیتریک نیز اسیدی ضعیف در لیمو است در ادامه به تفاوت اسید سیتریک و اسید استیک و کاربردهای صنعتی آنها می پردازیم. 

اسید استیک گلاسیال همان سرکه است؟

یکی از انواع اسیدها، که بسیار با آن آشنا هستیم، اسید استیک با فرمول شیمیایی CH3COOH است. اسیدی ضعیف، بی رنگ اما با بوی تند است. اسید استیک به طور طبیعی از تخمیر و فاسد شدن برخی مواد غذایی و خوراکی تشکیل می شود. به طوریکه در جریان تولید سرکه، باکتری های موجود تمایل زیادی به تولید اسید استیک دارند.

اسید استیک گلاسیال همان سرکه است

معرفی اسید استیک

اسید استیک مایعی بی‌ رنگ است که با بویی مانند سرکه شناخته می‌ شود. میزان خورندگی این ماده بسیار بالا است و قابلیت حل شدن در آب را داراست. این ماده در متان، اتانول و استون نیز حلالیت دارد. استیک اسید به دو روش مصنوعی و طبیعی قابل تولید است. محلول رقیق استیک اسید با تخمیر و اکسیداسیون کربوهیدرات‌های طبیعی شکل گرفته و سرکه نامیده می شود.

مهم ترین کاربردهای استیک اسید

  • همانطور که میدانید یکی از چاشنی های خوش طعم در آشپزی، تهیه ترشیجات و… سرکه است.
  • به عنوان ضدعفونی کننده و از بین برنده باکتری ها، در پزشکی استفاده می شود. 
  • در صنعت نساجی از اسید استیک استفاده می شود. 
  • برای از بین بردن قارچ ها، به صورت اسپری و افشانه استفاده می شود. 
  • در صنایع چسب سازی و رنگسازی به عنوان ماده اولیه استفاده می شود. 
  • یکی از حلال های مهم در صنعت عطر سازی است.

مهم ترین کاربردهای استیک اسید

اسید سیتریک

اسید سیتریک یک آنتی اکسیدان طبیعی است.  مردم از آن به عنوان طعم دهنده و نگهدارنده مواد غذایی، یک ماده در لوازم آرایشی و جزئی در محصولات پاک کننده استفاده می کنند. در شکل طبیعی خود، شبیه کریستال های کوچک و شفاف شبیه نمک خوراکی است. اگرچه بی بو است اما طعم اسیدی دارد. از اسید سیتریک در بسیاری از غذاهای آماده، نوشیدنی ها و ویتامین ها استفاده میکنند علاوه بر ایجاد طعم، به عنوان یک نگهدارنده نیز عمل می کند.

منابع اسید سیتریک

  • هم منابع طبیعی و هم منابع مصنوعی اسید سیتریک وجود دارد.
  • مرکباتی مانند لیمو و لیموترش دارای بالاترین مقدار منبع مطمئن اسید سیتریک طبیعی هستند.
  • سایر منابع طبیعی عبارتند از نارنگی، پرتقال، گریپ فروت، آناناس، گوجه فرنگی، کلم بروکلی، هویج و انواع توت ها
  • همین دلیل، دانشمندان یک شکل مصنوعی از آن را با استفاده از قارچ یا کپک سیاه ایجاد کردند. به عنوان اسید سیتریک ساخته شده شناخته می شود.

منابع اسید سیتریک

اسید سیتریک به عنوان یک نگهدارنده در بسیاری از غذاهای فرآوری شده عمل می کند و آنها را تازه نگه می دارد. این کار را با کند کردن یا کمک به جلوگیری از تشکیل باکتری ها، کپک ها، مخمرها و قارچ ها انجام می دهد. رنگ، طعم و بافت غذا را حفظ می کند. این امر سرعت فاسد شدن غذا را به تاخیر می اندازد و عمر مفید آن را افزایش می دهد. علاوه بر این، می تواند به تعادل سطح اسیدیته یک غذا یا نوشیدنی کمک کند.

 

ارسال نظرات