بیشتر بدانیم
اسید اسکوربیک، همچنین به عنوان ویتامین سی یا اسید ال اسکوربیک شناخته می شود، یک ترکیب آلی طبیعی با خواص آنتی اکسیدانی است. ویتامین سی یک ویتامین محلول در آب است، به این معنی که بدن آن را ذخیره نمی کند، این ویتامین در بدن ساخته نمیشود و باید روزانه مقدار مورد نیاز بدن مصرف شود. میوه و سبزیجات زیادی موجود است که از جمله مهمترین آنها میتوان به گروه مرکبات مثل پرتقال و لیمو اشاره کرد. همچنین در گریپ فروت، انواع فلفل شیرین (قرمز، زرد، سبز)، کیوی، بروکلی، توت فرنگی، گوجه فرنگی، کلم وجود دارد.
اسید اسکوربیک یک ماده مغذی است که بدن انسان برای عملکرد و سالم ماندن به آن نیاز دارد. اسید اسکوربیک می تواند به بدن انسان کمک کند تا با عفونت های باکتریایی مبارزه کند و به تشکیل کلاژن، پروتئین مهم در بافت فیبری، دندان ها، استخوان ها، پوست و مویرگ ها کمک کند.
این ماده در تامین سطح مناسب آنتی اکسیدان ها در بدن ما نقش اساسی دارد. مهمترین خاصیت شیمیایی ویتامین C این است که کیفیت میوه، سبزیجات، گوشت و مرغ، ماهی و غذاهای دریایی، شیر، آرد دانه غلات، غذاهای میان وعده، چربی ها، روغن، آب میوه و نوشیدنی و غیره را محافظت و بهبود می بخشد.
در اینجا 5 خواص علمی اثبات شده مصرف مکمل ویتامین سی آورده شده است:
از علائم کمبود ویتامین سی این است که میتواند موجب بیماری آسکوروی شود که علائمی مثل خون ریزی های زیر پوستی و مخاطی ، عدم بهبود زخم ها ، درد مفاصل ، خونریزی لثه ها و از دست دادن دندان هارا ایجاد میکند. ویتامین سی را میتوان به صورت طبیعی از میوه و سبزیجات و یا به صورت مکمل دارویی از داروخانه ها تهیه کرد.
اسید اسکوربیک یک ترکیب آلی است که متعلق به خانواده مونوساکارید است. استفاده از آن در صنایع غذایی بسیار گسترده است، از این رو همواره به دلیل توانایی آنتی اکسیدانی و تثبیت شده مورد استفاده قرار گرفته است. پودر اسید آسکوربیک بسیار پایدار می باشد و می تواند برای تقویت آنتی اکسیدان در محصولات مراقبت از پوست کاربرد داشته باشد. ضمن اینکه ویتامین ث می تواند به عنوان یک مکمل در آشامیدنی ها و مواد غذایی صبحانه و به عنوان آنتی اکسیدان برای افزایش طول دوره انبارداری مواد غذایی قوطی شده و منجمد استفاده شود.
با اضافه کردن اسید آسکوربیک به محصولات گوشتی باعث پایداری و یکنواختی آنها می شود. همچنین روند کنسرو را سرعت می بخشد. علاوه بر این در تهیه نان استفاده می شود و باعث افزایش حجم خمیر می شود. مخمر سریع تر و طولانی تر کار می کند. از پودر اسید اسکوربیک در صنایع نوشیدنی، بهبود دهنده در صنعت آرد، آب میوه، تافی، شکلات، صنایع سوسیس و کالباس و آبنبات کاربرد دارد.
اسید اسکوربیک (ویتامین c) یک ترکیب آلی است. استفاده از اسید اسکوربیک درصنایع غذایی بسیار گسترده است و با اضافه کردن آن میتوان از روند فسادغذایی جلوگیری کرد. همچنین در تامین ویتامین سی بدن انسان نقش مهمی دارد. انسان برای سالم ماندن به آن نیاز دارد. بنابراین برای عملکرد بهتر بدن مصرف روزانه آن توصیه میشود.
بدن انسان چگونه میتواند اسید اسکوربیک دریافت کند؟
اسید اسکوربیک در مرکبات و سبزیجات یافت نمیشود و باید از طریق رژیم غذایی دریافت شود.
مهم ترین خواص اسید اسکوربیک چیست؟
از مهم ترین خواص آن میتوان به ویتامین سی اشاره کرد که باعث بهبود کیفیت میوه ، ماهی ،نوشیدنی ها ، مرغ ، چربی ها ، غذاهای میان وعده و غلات میشود
شکل ظاهری اسید اسکوربیک چگونه است؟
به صورت پودر و جامد ، یک ویتامین محلول در آب است.