بیشتر بدانیم
سوربات پتاسیم نوعی افزودنی و نگهدارنده می باشد که کاربرد گسترده ای در صنعت تهیه محصولات غذایی دارد. البته صنایع متعددی هستند که از این ترکیب شیمیایی برای تولید محصولات خود استفاده می کنند. کاربرد سوربات پتاسیم در محصولات خوراکی موجب افزایش طول عمر ماده غذایی و همچنین تقویت طعم و عطر آن می باشد. ضمنا کاربرد گسترده آن باعث افزایش وارد کننده سوربات پتاسیم شده است. با وجود اینکه پودری کاملا بی بو و بدون مزه است. این ترکیب حاصل سنتز اسید سوربیک با هیدروکسید پتاسیم می باشد که به شکل کریستال های سفید رنگ است.
سوربات پتاسیم با توجه به ویژگی هایی که دارد در صنعت تولید محصولات غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. این ویژگی ها به شرح زیر می باشند که می توان آنها را از مزایای این ترکیب شیمیایی دانست.
با توجه به ویژگی هایی که به آنها اشاره کردیم این ترکیب در تهیه برخی سبزیجات بسته بندی، کنسروها، محصولات لبنی، میوه های خشک شده، گوشت های فرآوری شده و آب میوه ها یا نوشابه ها، غذای حیوانات خانگی، سرکه، مواد غذایی نیمه آماده، آدامس، سیب زمینی آماده، مربا، ژله، نان، ادویه و ... مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که تولید لوازم آرایشی نیز به این ترکیب شیمیایی وابسته می باشند.
در تمام این موارد سوربات پتاسیم به عنوان نگهدارنده و افزایش دهنده برخی ترکیبات به کار رفته در فرمولاسیون آنها استفاده می شود.
کاربرد سوربات پتاسیم در مواد غذایی ممکن است برای برخی افراد ایجاد نگرانی کرده باشد. اما این ماده از جانب سازمان ایمنی غذایی اروپا نیز تایید شده است. همچنین از مزایایی برخوردار بوده و برای سلامتی مفید می باشد.
سوربات پتاسیم در برخی مواد غذایی می تواند جایگزین مناسبی برای چربی باشد. اینگونه نه تنها بی خطر است بلکه گستره مصرف کنندگان مواد غذایی چرب و بی ضرر را افزایش می دهد. به این شکل که طعم و عطر محصول خوراکی را تغییر نداده و در عین حال از چربی آن می کاهد.
لوازم آرایشی نیز می توانند بستر رشد باکتری ها و کپک ها باشند و در کوتاه مدت غیر قابل استفاده شوند. استفاده از سوربات پتاسیم در تولید آنها که یک ماده نگهدارنده است این مشکل را حل کرده و مانع فاسد شدن لوازم آرایشی می شود.
برای مثال محصولاتی اعم از ضد آفتاب، شامپو، کرم های مرطوب کننده، محصولات مراقبت از پوست، محلول لنز و ... به مقدار کافی حاوی این ماده نگهدارنده می باشند.
در واقع سوربات پتاسیم از سنتز سوربیک اسید و هیدروکسید پتاسیم حاصل می شود. به عبارتی از ترکیب و واکنش این دو ترکیب شیمیایی افزودنی پتاسیم سوربات تولید شده و به صورت طبیعی در برخی از میوه ها نیز یافت می شود که ترکیبی کاملا طبیعی دارد.
پودر سوربات پتاسیم به شکل کریستال های سفید رنگ می باشد که برای استفاده و افزودن آن به مواد غذایی باید به محلولی با غلظت 25 درصد تبدیل شود. به این صورت که به ازای 3 فنجان آب گرم باید یک فنجان سوربات پتاسیم در نظر بگیریم. پس از ترکیب آنها محلول را می توانید در محیطی سرد و تاریک نگه دارید و برای بهره مندی از خاصیت نگهدارندگی آن کافی است به ازای یک کیلوگرم ماده غذایی یک قاشق چای خوری از این محلول را استفاده نمایید.
آرون شیمی نامدار از معتبرترین تامین کننده های افزودنی های خوراکی و صنعتی بوده و به واردات گسترده سوربات پتاسیم می پردازد. خرید و فروش عمده بسته بندی های این افزودنی و نگهدارنده بی خطر توسط آرون شیمی نامدار کاملا بهداشتی و تحت نظر سازمان بهداشت اروپا انجام می شود. روی بسته بندی های سوربات پتاسیم این شرکت نحوه مصرف و تاریخ دقیق تولید و انقضا نیز مشاهده می شود. یکی از مزایای خرید عمده از این تامین کننده معتبر شرایط مقرون به صرفه آن می باشد. به این معنا که با توجه به درصد خلوص، ترکیبی مرغوب با بهینه ترین قیمت را خریداری می نمایید.
سوربات پتاسیم یکی از افزودنی های شیمیایی و بدون خطر می باشد که در تولید محصولات غذایی و لوازم آرایشی کاربرد گسترده ای دارد. این ترکیب به شکل کریستال سفید رنگ می باشد که به صورت محلول مورد استفاده قرار می گیرد.