امتیاز به خبر

پودر ژلاتین

ژلاتین ماده ای پروتئینی است که از کلاژن در قسمت های مختلف بدن حیوانات به دست می آید. این ماده به دلیل بالا بردن خاصیت چسبندگی در محصولاتی مانند مربا، ژله ها و آبنبات ها مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده بدون طعم و بی رنگ است و به صورت پودر یا صفحه ورقه ای موجود می باشد. معمولا از پوست، استخوان ها و بافت های پیوندی حیوانات به دست می آید. با این حال این ماده در انواع گیاهانی مثل جلبک های قرمز آگار آگار و پکتین تولید میگردد.
Title

جزئیات خبر


ژلاتین یک ماده پروتئینی است که از هیدرولیز کلاژنی که در پوست، استخوان و بافت پیوندی حیوانات وجود دارد، تهیه می‌شود. این مواد در آب جوش حل می‌ شوند و تولید پودر ژلاتین می‌کنند. که ژلاتین در دسرها حدود ۸ تا ۱۰ درصد از وزن خشک آن و در شیرینی‌ ها دو تا سه درصد از وزن خشک شیرینی را تشکیل می‌ دهد. ژلاتین در دسر های ژلاتینی، بیشتر آبنبات های صمغی و مارشمالو، بستنی ها، دیپ ها و ماست ها وجود دارد. به دلیل ترکیب منحصر به فرد اسید های آمینه فواید سلامتی مهمی دارد.

کاربرد پودر ژلاتین

نشان داده است که که ژلاتین در سلامت مفاصل و عملکرد مغز نقش دارد و ممکن است ظاهر پوست و مو را بهبود بخشد. ژلاتین محصولی است که از پختن کلاژن به دست می آید. تقریباً به طور کامل از پروتئین ساخته شده است، مشخصات اسید آمینه منحصر به فرد آن فواید سلامتی زیادی به آن می دهد.

معمولاً به عنوان یک عامل ژل کننده در مواد غذایی، نوشیدنی ها، داروها، داروها و کپسول های ویتامین، فیلم ها و کاغذهای عکاسی و لوازم آرایشی استفاده می شود. کلاژن فراوان ترین پروتئین موجود در انسان و حیوان است. تقریباً در همه جای بدن یافت می شود، اما بیشتر در پوست، استخوان ها، تاندون ها و رباط یافت می شود. استحکام و ساختار بافت ها را فراهم می کند. به عنوان مثال، کلاژن باعث افزایش انعطاف پذیری پوست و استحکام تاندون ها می شود.

این باعث شده است که آن را به عنوان یک عامل ژل کننده در تولید مواد غذایی، در محصولاتی مانند آب نبات صمغی مفید کند. همچنین می توان آن را به عنوان آبگوشت استخوان یا به عنوان مکمل مصرف کرد.

استفاده از پودر ژلاتین در صنایع غذایی

ژلاتین برای پخت و پز به صورت پودر، گرانول و ورقه عرضه می شود. انواع فوری را می توان همانطور که هستند به غذا اضافه کرد. گاهی اوقات، ژلاتین بیشتر پردازش می شود تا ماده ای به نام هیدرولیز کلاژن تولید شود که حاوی همان اسیدهای آمینه ژلاتین است و فواید سلامتی مشابهی دارد. ژلاتین از پختن کلاژن ساخته می شود. تقریباً به طور کامل پروتئین است و فواید زیادی برای سلامتی دارد. می توان از آن در تولید مواد غذایی استفاده کرد، به عنوان آبگوشت استخوان مصرف کرد یا به عنوان مکمل مصرف کرد.

مزایا پودر ژلاتین برای سلامتی

ژلاتین به چسب استخوان معروف است. گفته می‌شود ژلاتین موجود در ژله‌ها، دردهای مفصلی را کاهش می‌ دهد و می‌تواند در پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند. کلاژن به طور مستقیم اثرات ضدالتهابی داشته و اثر مستقیم روی بافت مفاصل دارد. با بررسی دریافت ژلاتین و تاثیر آن روی استخوان این نتیجه به دست آمد که ژلاتین می‌تواند تاثیرات متفاوتی روی چگالی استخوان و وزن بدن داشته باشد.

در مطالعات دیگر نشان داده شد که تزریق ژلاتین، کلسیم موجود در گردش خون را بالا می‌ برد که نشان می‌ دهد استخوان در حال ساخت است. همچنین در سوء تغذیه پروتئین که وزن استخوان کاهش می‌ یابد و موجب شکستگی می‌ شود میزان مواد معدنی و چگالی استخوان ران با دریافت ژلاتین بیشتر می‌ شود.

نتیجه گیری

 پودر ژلاتین را در محلی خنک و خشک باید نگه دارید و از مجاورت آن با رطوبت و آب خودداری کنید. ژلاتین اگر به درستی ذخیره شود، به طور نامحدود میتواند مورد استفاده قرار بگیرد. محصولات ساخته شده با این ماده باید در یخچال نگهداری شوند و در صورتی که در معرض گرما قرار بگیرند تجزیه میشوند.

سوالات متداول

  1. آیا این ماده تنها در محصولات غذایی کاربرد دارد؟
    پودر ژلاتین ماده ای است که نه تنها در انواع مختلفی از مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد بلکه در فرآیند های عکاسی، چسب سازی، محصولات آرایشی یافت می شود و به دلیل دارا بودن کلاژن حتی در داروها و مکمل ها استفاده میشود.
  2. چه تفاوتی میان ژلاتین و کلاژن وجود دارد؟
    ژلاتین ماده ای است که از کلاژن ساخته شده است. کلاژن پروتئینی است که در پوست و تاندون ها و مناطقی که بافت های بدن را در کنار یکدیگر نگه می دارد موجود می باشد. کلاژن باعث میشود تا بافت های بدنتان در کنار یکدیگر قرار بگیرند و بتوانید به راحتی جا به جا شوید. با از بین رفتن این ماده شاهد ایجاد چین و چروک در پوست خواهیم بود.
    ژلاتین همان ماده ای است که با پختن و یا ذوب نمودن کلاژن به دست می آید. یکی از بهترین راه ها برای مصرف اسیدهای آمینه ضروری موجود در کلاژن مصرف ژلاتین است. کلاژن در آب داغ و یا سرد حل میشود و از نظر ظاهری ژل مانند نمی شود اما پودر ژلاتین فقط در آب داغ حل میشود.
  3. مزایای استفاده از ژلاتین چیست؟
    این ماده میتواند موجب تقویت غضروف ها، بافت ها و بهبود قابلیت ارتجاعی اندام ها شود. در نتیجه مصرف ژلاتین درد مفاصل را تا حدود زیادی کاهش میدهد.
  4. آیا ژلاتین هضم غذا را راحت میکند؟
    ژلاتین میتواند با افزایش قدرت گوارش یک پوشش مخاطی سالم در معده ایجاد کند. گلایسین موجود در ژلاتین می تواند با افزایش اسید هیدروکلریک در معده به هضم و جذب مواد مغذی مورد نیاز کمک کند. سوپ های حاوی ژلاتین یکی از رژیم های غذایی مهم برای افرادی است که مشکلات گوارشی دارند. 

ارسال نظرات