بیشتر بدانیم
ژلاتین یک ماده پروتئینی است که از هیدرولیز کلاژنی که در پوست، استخوان و بافت پیوندی حیوانات وجود دارد، تهیه میشود. این مواد در آب جوش حل می شوند و تولید پودر ژلاتین میکنند. که ژلاتین در دسرها حدود ۸ تا ۱۰ درصد از وزن خشک آن و در شیرینی ها دو تا سه درصد از وزن خشک شیرینی را تشکیل می دهد. ژلاتین در دسر های ژلاتینی، بیشتر آبنبات های صمغی و مارشمالو، بستنی ها، دیپ ها و ماست ها وجود دارد. به دلیل ترکیب منحصر به فرد اسید های آمینه فواید سلامتی مهمی دارد.
نشان داده است که که ژلاتین در سلامت مفاصل و عملکرد مغز نقش دارد و ممکن است ظاهر پوست و مو را بهبود بخشد. ژلاتین محصولی است که از پختن کلاژن به دست می آید. تقریباً به طور کامل از پروتئین ساخته شده است، مشخصات اسید آمینه منحصر به فرد آن فواید سلامتی زیادی به آن می دهد.
معمولاً به عنوان یک عامل ژل کننده در مواد غذایی، نوشیدنی ها، داروها، داروها و کپسول های ویتامین، فیلم ها و کاغذهای عکاسی و لوازم آرایشی استفاده می شود. کلاژن فراوان ترین پروتئین موجود در انسان و حیوان است. تقریباً در همه جای بدن یافت می شود، اما بیشتر در پوست، استخوان ها، تاندون ها و رباط یافت می شود. استحکام و ساختار بافت ها را فراهم می کند. به عنوان مثال، کلاژن باعث افزایش انعطاف پذیری پوست و استحکام تاندون ها می شود.
این باعث شده است که آن را به عنوان یک عامل ژل کننده در تولید مواد غذایی، در محصولاتی مانند آب نبات صمغی مفید کند. همچنین می توان آن را به عنوان آبگوشت استخوان یا به عنوان مکمل مصرف کرد.
ژلاتین برای پخت و پز به صورت پودر، گرانول و ورقه عرضه می شود. انواع فوری را می توان همانطور که هستند به غذا اضافه کرد. گاهی اوقات، ژلاتین بیشتر پردازش می شود تا ماده ای به نام هیدرولیز کلاژن تولید شود که حاوی همان اسیدهای آمینه ژلاتین است و فواید سلامتی مشابهی دارد. ژلاتین از پختن کلاژن ساخته می شود. تقریباً به طور کامل پروتئین است و فواید زیادی برای سلامتی دارد. می توان از آن در تولید مواد غذایی استفاده کرد، به عنوان آبگوشت استخوان مصرف کرد یا به عنوان مکمل مصرف کرد.
ژلاتین به چسب استخوان معروف است. گفته میشود ژلاتین موجود در ژلهها، دردهای مفصلی را کاهش می دهد و میتواند در پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند. کلاژن به طور مستقیم اثرات ضدالتهابی داشته و اثر مستقیم روی بافت مفاصل دارد. با بررسی دریافت ژلاتین و تاثیر آن روی استخوان این نتیجه به دست آمد که ژلاتین میتواند تاثیرات متفاوتی روی چگالی استخوان و وزن بدن داشته باشد.
در مطالعات دیگر نشان داده شد که تزریق ژلاتین، کلسیم موجود در گردش خون را بالا می برد که نشان می دهد استخوان در حال ساخت است. همچنین در سوء تغذیه پروتئین که وزن استخوان کاهش می یابد و موجب شکستگی می شود میزان مواد معدنی و چگالی استخوان ران با دریافت ژلاتین بیشتر می شود.
پودر ژلاتین را در محلی خنک و خشک باید نگه دارید و از مجاورت آن با رطوبت و آب خودداری کنید. ژلاتین اگر به درستی ذخیره شود، به طور نامحدود میتواند مورد استفاده قرار بگیرد. محصولات ساخته شده با این ماده باید در یخچال نگهداری شوند و در صورتی که در معرض گرما قرار بگیرند تجزیه میشوند.