بیشتر بدانیم
چای سبز جایگاه قابل توجهی در میان نوشیدنی ها به دست آورده است و یکی از اولین نوشیدنی هایی است که به دلیل داشتن آنتی اکسیدان طرفداران زیادی دارد. چای سبز به دلیل فواید بسیار زیادی که دارد در مدت کوتاهی بسیاری از افراد در جهان را به خود جذب کرد و بسیاری از علاقه مندان به چای سیاه به چای سبز رو آوردند زیرا خاصیت های آن برای سلامتی غیر قابل انکار است. کسانی که به چای سیاه عادت دارند ممکن است طعم قابل توجه چای سبز برای اولین بار را دوست نداشته باشند اما بین بالا بردن سلامت و دسترسی آسان، چای سبز رقابت را از چای سیاه در زمان کمی برد.
کاتچین از جمله آنتی اکسیدان هایی است که به مراتب قوی تر از ویتامین E و C عمل کرده و موجب بهبود سلامتی افراد می شود. علاوه بر این میزان کافئین موجود در چای سبز برای کسانی که نباید کافئین مصرف کنند ، مناسب و 20 تا 30 درصد کمتر از چای سیاه است. از این رو علاوه بر کشور چین، مصرف چای سبز در سایر کشورها نیز رو به گسترش است.
خواص چایی سبز برای سلامت بدن
1_ جلوگیری از پیری زودرس
2_اثر محرک
3_چای سبز ایمنی بدن را بالا میبرد
4_خاصیت جمع کنندگی
5_از سرطان جلوگیری میکند
6_کاهش کلسترول
7_بهبود وضعیت قلبی و عروقی
8_بیماری دیابت را کنترل میکند
9_رفع سموم بدن
10_درمان کبد سبز با چای سبز
چای سبز ارگانیک عاملی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان می دانند، چرا که میزان آنتی اکسیدان های موجود در آن 100 برابر تاثیرگذارتر از ویتامین سی و 25 برابر تاثیرگذارتر از ویتامین ای است. چای سبز طبیعی ضد پیری است زیرا میزان قابل توجهی آنتی اکسیدان به ویژه آنتی اکسیدان های موثر در حفظ شادابی و جوانی در چای سبز ایرانی وجود دارد. آنتی اکسیدان ها یکی از شاخص ترین عوامل برای حفظ سلامتی و شادابی سلول های بدن، با به تعویق انداختن شروع روند پیری سلول ها هستند.
درصد بالای فلوراید چای سبز طبیعی، عمده ترین دلیل تاثیر مثبت آن بر استخوان ها است. به این ترتیب درصد بالای فلوراید در دمنوش چای سبز می تواند استخوان ها و دندان ها را در مقابل آسیب به ویژه پوسیدگی و پوکی محافظت کند.
متخصصان چای سبز را برای کاهش خطر ابتلا به ورم مفاصل، ناشی از روماتیسم را توصیه می کنند. این تاثیر با توقف فعالیت آنزیم های تخریب کننده و تحلیل برنده غضروف مفاصل ایجاد می شود.
قرص چای یا چای سبز؟
تبلیغات زیادی درباره لاغری سریع با قرص یا کپسول چای سبز در سایت های اینترنتی و برخی از مراکز فروش گیاهان دارویی دیده می شود که به مردم وعده می دهند با قرص های چای سبز می توانند در مدت زمان بسیار کوتاهی وزن کم کنند. این قرص ها در صورتی که تنها حاوی گیاه چای سبز باشند، دقیقا همان خاصیت چای سبز را دارند و می توانند به افزایش متابولیسم بدن کمک کرده و روند جذب چربی ها را در بدن کاهش دهند. مصرف این قرص ها نیز مانند چای سبز باید بر اساس قاعده باشد، زیرا زیاده روی در مصرف این قرص با وجود آنکه گیاهی و طبیعی است می تواند همان عوارض چای سبز را داشته باشد.
نتیجه گیری : چای سبز یکی از محبوب ترین نوشیدنی های دنیا است و خاستگاه آن کشور چین است. این نوشیدنی تاثیر خلی خوبی بر چربی و لاغری دارد.مصرف آن منجر به کاهش کلسترول بد ، بهبود عملکرد کبد و کاهش فشار خون می شود. خواص چایی سبز موجب رفع مشکلات پوستی مثل جوش ، خشکی و تیرگی آن می شود. استفاده از کمپرس چای سبز برای درمان گل مژه و عفونت چشم مفید است. مصرف بیش از اندازه آن موجب اختلال در عملکرد روده و کم خونی می شود.
سوالات متداول
1_ چای محرک است یا آرام بخش؟
بعضی ها چای می نوشند چون معتقدند چای خاصیت آرام بخشی دارد اما بعضی ها هم می گویند چای شادی بخش و نشاط آور است. واقعیت این است که هر دوی این صحبت ها درست است. چای تا پیش از گذشت دو دقیقه از دم کشیدن اثر محرک دارد اما پس از مدتی به تدریج از خاصیت محرک بودن آن کاسته شده و خاصیت آرام بخشی آن بیشتر می شود. پس از گذشت پنج دقیقه از دم کشیدن چای، تمام کافئین موجود خارج می شود و چای کاملا آرام بخش است.
کافئین از محرک های سیستم اعصاب مرکزی است. مقدار این ترکیب در یک فنجان چای زیاد نیست. با این حال ممکن است مصرف زیادش در بعضی افراد موجب ایجاد حالاتی مانند بیقراری و عصبانیت شود، از این رو، آنها نباید در مصرف چای زیاده روی کنند.
2_ کدام چای بهتر است، سبز یا سیاه؟
در گیاه چای ترکیبات خاصی وجود دارد که دارای خواص مهم زیستی مانند آنتی اکسیدان ها است. این ترکیبات فواید بسیاری دارند. در طی فرآیند تخمیر این مولکول ها تغییر می کنند. مثلا برخی از آنها اکسیده شده، برخی می شکنند و یا به مواد جدیدی تبدیل می شوند. در نتیجه، در چای سیاه که تخمیر زیادتری رویش صورت گرفته است، موادی به وجود می آید که حاصل آن تغییرات هستند، یعنی در چای سیاه موادی وجود دارد که در چای سبز، با تخمیر کمتر، وجود ندارد. سر دسته این مواد، کافئین است.