بیشتر بدانیم
روغن پالم را به دو صورت می توان تهیه کرد. یکی روغن پالم خام است که همان روغنی است که در مصارف خوراکی بیشتر از آن استفاده می شود و از میوه گوشتی درخت نخل گرفته می شود و یک روغن هم از هسته داخلی میوه نخل گرفته می شود که به آن روغن هسته پالم می گویند. این درختان اصالتا درختان منطقه آفریقایی هستند و زادگاه آن ها آفریقا بوده است که حدود 100 سال پیش به عنوان درخت زینتی به آسیای شرقی انتقال یافته و از آن زمان تا کنون تقریبا 85 درصد عرضه جهانی روغن پالم به سراسر دنیا توسط مالزی و اندونزی انجام می شود.
روغن پالم پرمصرف ترین روغن گیاهی روی کره زمین است که در بسیاری از محصولات بسته بندی شده موجود در سوپرمارکت ها یافت می شود. در حالی که روغن پالم کارآمدترین منبع روغن نباتی است. روغن پالم در تولید غذاهایی مانند کیک، شکلات، بیسکویت، مارگارین و روغن های سرخ کردنی استفاده می شود. همچنین در لوازم آرایشی، صابون، شامپو، محصولات پاک کننده یافت می شود و می تواند به عنوان سوخت زیستی استفاده شود.
یکی از فواید این روغن دمای ذوب نسبتا پایین آن است. که باعث می شود در دمای اتاق نیمه جامد باشد و باعث می شود محصولاتی که این روغن در آن ها وجود دارد بتوانند در دمای اتاق نرم و قابلیت فرم پذیری داشته باشد. یکی دیگر از فواید این روغن ماندگاری اش در برابر اکسیداسیون است که باعث می شود محصولاتی که این روغن در آنها استفاده شده است ماندگاری بالاتری پیدا کنند.
دیگر فایده این روغن، مقاومت بالا در برابر حرارت است به همین علت در سرخ کردن خیلی نتیجه خوبی می توان از این روغن دریافت کرد. و یکی دیگر از خوبی های این روغن بی بو و رنگ بودن آن است. که باعث می شود در ظاهر، طعم و بوی محصولات تاثیری نگذارد.
روغن پالم از اسید های چرب و گلیسرول مثل همه چربی ها تشکیل شده است. بر خلاف تمام چربی ها اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارد که در دمای اتاق جامد هستند.
روغن پالم اثرات جبران ناپذیری بر محیط زیست میگذارد. اراضی تحت کشت گیاه پالم وسعتی به اندازه کل کشور سوریه دارند که 60 درصد از این مساحت قبلا جنگل بوده است. تخریب این جنگل باعث شده تا بسیاری از گونه های جانوری ساکن در آن جنگل ها در معرض انقراض قرار گیرند.
روغن پالم از میوه درخت کاج گرفته می شود اما این درخت کاج با انواع درخت کاجی که شما تاکنون دیده اید متفاوت است. این نوع درخت کاج در کشورهای آسیای شرقی بیشتر یافت می شود. روغنی که از گوشته این میوه می گیرند قرمز رنگ است و بیشتر در مصارفی همچون تهیه کاکائو، خوراکی و ... استفاده می شود اما روغنی که از هسته این میوه گرفته می شود سفید رنگ بوده و بیشتر در تهیه مواد شوینده، صابون و از این قبیل کالاها مورد استفاده قرار می گیرد.
البته شرط استفاده از این روغن در اینگونه محصولات این است که حتما بر روی بسته بندی این محصولات قید شود که مثلا 10% روغن حیوانی این محصول با روغن پالم یا هر روغن گیاهی دیگر جایگزین شده است تا مصرف کننده مطلع گردد. همچنین در تولید پرکنندههای خامهای نان شیرینی و برای طبخ در فر، روغن پالم مناسبترین چربی است.