امتیاز به خبر

روغن پالم مضر است یا مفید؟

روغن پالم از مغز میوه درخت نخل گرفته می شود. درخت نخل میوه ای شبیه به خرما دارد که در کشورهای آفریقایی طرفداران بسیاری دارد. البته این روغن میزان چربی بسیار بالایی دارد و استفاده مداوم از آن می تواند برای سلامتی مضر باشد. به همین علت استفاده از این روغن گیاهی در رده ی آخر از تمام روغن ها توصیه می شود.
Title

جزئیات خبر

روغن پالم را به دو صورت می توان تهیه کرد. یکی روغن پالم خام است که همان روغنی است که در مصارف خوراکی بیشتر از آن استفاده می شود و از میوه گوشتی درخت نخل گرفته می شود و یک روغن هم از هسته داخلی میوه نخل گرفته می شود که به آن روغن هسته پالم می گویند. این درختان اصالتا درختان منطقه آفریقایی هستند و زادگاه آن ها آفریقا بوده است که حدود 100 سال پیش به عنوان درخت زینتی به آسیای شرقی انتقال یافته و از آن زمان تا کنون تقریبا 85 درصد عرضه جهانی روغن پالم به سراسر دنیا توسط مالزی و اندونزی انجام می شود.

منبع روغن پالم

روغن پالم پرمصرف ترین روغن گیاهی روی کره زمین است که در بسیاری از محصولات بسته بندی شده موجود در سوپرمارکت ها یافت می شود. در حالی که روغن پالم کارآمدترین منبع روغن نباتی است. روغن پالم در تولید غذاهایی مانند کیک، شکلات، بیسکویت، مارگارین و روغن های سرخ کردنی استفاده می شود. همچنین در لوازم آرایشی، صابون، شامپو، محصولات پاک کننده یافت می شود و می تواند به عنوان سوخت زیستی استفاده شود.

منبع روغن پالم

فواید روغن پالم

یکی از فواید این روغن دمای ذوب نسبتا پایین آن است. که باعث می شود در دمای اتاق نیمه جامد باشد و باعث می شود محصولاتی که این روغن در آن ها وجود دارد بتوانند در دمای اتاق نرم و قابلیت فرم پذیری داشته باشد. یکی دیگر از فواید این روغن ماندگاری اش در برابر اکسیداسیون است که باعث می شود محصولاتی که این روغن در آنها استفاده شده است ماندگاری بالاتری پیدا کنند.

دیگر فایده این روغن، مقاومت بالا در برابر حرارت است به همین علت در سرخ کردن خیلی نتیجه خوبی می توان از این روغن دریافت کرد. و یکی دیگر از خوبی های این روغن بی بو و رنگ بودن آن است. که باعث می شود در ظاهر، طعم و بوی محصولات تاثیری نگذارد.

ضرر های روغن های پالم

روغن پالم از اسید های چرب و گلیسرول مثل همه چربی ها تشکیل شده است. بر خلاف تمام چربی ها اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارد که در دمای اتاق جامد هستند. 
روغن پالم اثرات جبران ناپذیری بر محیط زیست میگذارد. اراضی تحت کشت گیاه پالم وسعتی به اندازه کل کشور سوریه دارند که 60 درصد از این مساحت قبلا جنگل بوده است. تخریب این جنگل باعث شده تا بسیاری از گونه های جانوری ساکن در آن جنگل ها در معرض انقراض قرار گیرند.

ضرر های روغن های پالم

روغن پالم از میوه درخت کاج گرفته می شود اما این درخت کاج با انواع درخت کاجی که شما تاکنون دیده اید متفاوت است. این نوع درخت کاج در کشورهای آسیای شرقی بیشتر یافت می شود. روغنی که از گوشته این میوه می گیرند قرمز رنگ است و بیشتر در مصارفی همچون تهیه کاکائو، خوراکی و ... استفاده می شود اما روغنی که از هسته این میوه گرفته می شود سفید رنگ بوده و بیشتر در تهیه مواد شوینده، صابون و از این قبیل کالاها مورد استفاده قرار می گیرد.

نتیجه گیری

البته شرط استفاده از این روغن در اینگونه محصولات این است که حتما بر روی بسته بندی این محصولات قید شود که مثلا 10% روغن حیوانی این محصول با روغن پالم یا هر روغن گیاهی دیگر جایگزین شده است تا مصرف کننده مطلع گردد. همچنین در تولید پرکننده‌های خامه‌ای نان شیرینی و برای طبخ در فر، روغن پالم مناسب‌ترین چربی است.

سوالات متداول

  1. چرا روغن پالم در همه جا است؟
    روغن پالم روغنی بسیار متنوعی است که دارای ویژگی و عملکردهای مختلفی است که آن را بسیار مفید و به طور گسترده مورد استفاده قرار می دهد. در برابر اکسیداسیون مقاوم است و میتواند محصولات را مدت طولانی تری نگه دارد.در دماهای بالا مقاوم است و محصولات سرخ شده را ترد می سازد. همچنین بی بو و بی رنگ است بنابراین ظاهر یا بوی محصولات غذایی را تغییر نمی دهد.
  2. مشکل روغن پالم چیست؟
    روغن پالم به عنوان یکی از محرک های اصلی جنگل زدایی دنیا و از بین بردن زیستگاه گونه های در معرض انقراض است. از بین بردن جنگل ها همراه با تبدیل خاک غنی از کود گیاهی و کربن به میلیون ها تن از گازهای گلخانه ای که به درون اتمسفر وارد و به تغییرات آب و هوایی کمک میکند. این ها مسائلی جدی هستند که باید به آن رسیدگی شود، چرا که لازم نیست این گونه باشد.
  3. فواید روغن پالم چیست؟
    دمای ذوب نسبتا پایین: این روغن در دمای اتاق نیمه جامد است. بنابراین به محصولی که در آن است اجازه میدهد تا در دمای محیط، نرم و فرم پذیر باشد. مقاومت در برابر اکسایش: این روغن در برابر اکسیداسیون، مقاوم است و بنابراین میتواند موجب افزایش ماندگاری محصولات شود. مقاومت در برابر حرارت: روغن پالم، در دمای بالا پایدار است و بنابراین به تولید محصولات سرخ شده ترد کمک میکند. عاری از رنگ و بو: روغن پالم اضافه شده به محصولات غذایی، بی بو و بی رنگ است. بنابراین ظاهر یا بوی محصولات غذایی را تغییر نمی دهد.

 

ارسال نظرات