بیشتر بدانیم
مالتودکسترین یک افزودنی غذایی است که در بسیاری از غذاهای فرآوری شده یافت می شود.به طور کلی علت خواص ویژه این محصول، دارای مصارف گسترده ای در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی می باشد. پس ما را تا آخر این گزارش همراهی کنید تا شما را با مالتودکسترین جایگزین چربی در محصولات لبنی و وارد کننده مالتودکسترین آشنا کنیم.
این ماده دارای پودری سفید رنگ است که از نشاسته، ذرت، برنج، سیب زمینی و گندم تهیه شده است. حتی با این که از گیاهان بدست می آید، محصولی بسیار فرآوری شده می باشد. برای ایجاد آن ابتدا نشاسته پخته میشود سپس با افزودن اسید یا آنزیم های آلی مانند آلفا آمیلاز با گرمای پایدار اضافه میشود، از ترکیب این محصول پودر سفیدی حاصل میشود که محلول در آب است و طعمی خنثی دارد. این مواد غذایی به طور مستقیم با مواد جامد شربت ذرت ارتباط دارند با این تفاوت که محتوای شکرها باهم تفاوت دارند با این وجود بعد از هیدرولیز مواد جامد شربت ذرت حداقل ۲۰ درصد قند دارند در حالی که مالتودکسترین کمتر از ۲۰ درصد است.
مالتودکسترین با DE کم، باعث ایجاد ویسکوزیته همراه با اثرات امولسیون کنندگی و حجم دهی می شود. هنگامی که مقدار DE بین 3-5 باشد، می تواند بافت و طعم چربی را ایجاد کند و اغلب به عنوان جایگزین چربی مبتنی بر کربوهیدرات برای لبنیات، سالاد، بستنی، سوسیس و … استفاده می شود.
همان طور که می دانيد مالتودکسترین جایگزین چربی می باشد. تاثیر این محصول در پنیرهای کم چرب تولید شده به روش فراپالایش جایگزین ۱۵ تا ۵۰ درصد از محتوای چربی، جذب آب و ممانعت کننده از افت وزن در پنیرهای آب نمکی میگردد. در پنیرهای پروسس عملکرد استابلایزری، قوام دهنده، کاهش دهنده محتوای چربی و ایجاد کننده خاصیت بخش پذیری به همراه دارد. همچنین در ماست های کم چرب موجب کاهش محتوای چربی و جلوگیری از آب اندازی می شود.
مالتودکسترین دارای مزایای مختلفی می باشد و به همین خاطر از آن در تولید لبنیات، به ویژه تولید ماست کم چرب استفاده می نمایند. یکی از عملکردهای این محصول تنظیم ویسکوزیته است که از مالتودکسترین جایگزین چربی مبتنی بر کربوهیدرات استفاده میشود. در واقع این ماده با آب موجود در فرمولاسیون، باعث ایجاد ژل صاف و مقاوم در برابر حرارت می گردد. این ماده می تواند ویسکوزیته محصول فرآوری نشده را افزایش دهد و احساس دهانی مطلوب را در محصولات نهایی ایجاد کند. به خاطر داشته باشید مالتودکسترین به عنوان پرکننده یا حجم دهنده در دسترس قرار دارد.
علاوه بر کاربرد مالتودکسترین به عنوان جایگزین چربی در ویژگی ریزساختاری ماست بدون چربی، عامل کاهنده طعم شیرینی تند می باشد و به عنوان عوامل ایجاد کننده ویسکوزیته و شرکت در بافت کیک ها باعث اسفنجی شدن آن ها می گردد. هم اکنون این محصول در تولید آبنبات ها باعث کریستالیزاسیون قندها می شود و به طور کلی جهت خشک کردن مواد غذایی نظیر پودر آبمیوه، پودر ژله، پودر دسرهای لبنی و ... کاربرد چندانی دارد.
در واقع مالتودکسترین در محصولات پخت و نانوایی هم باعث حفظ رطوبت و تعویق بیاتی، حجم دهنده، ایجاد کننده بافت مطلوب و کاهش دهنده محتوای چربی و شکر در فرمولاسیون می باشد. این محصول حتی در پودر های مکمل ورزشی، رژیم غذایی، نوشیدنی های انرژی زا، نوشیدنی های ریکاوری ورزشی کاربرد دارد.
طبق نظر سازمان غذا و داروی آمریکا این ماده هیچ خطری به عنوان مواد افزودني برای بدن افراد مختلف ندارد. ولی استفاده از آن برای افراد دیابتی و مقاوم به انسولین توصیه نمی شود و باید از مصرف آن خودداری نمایند. چرا که ممکن است منجر به عوارضی همچون عدم تمرکز، تشنگی شدید، سردرد ناگهانی، ادرار مکرر، خشکی دهان، خستگی و تاری در دید شود. همچنین در افرادی نیز به مواد افزودنی حساسیت خاصی دارند مصرف مالتودکسترین باعث می شود با حساسیت های پوستی، نفس تنگی و مشکلات تنفسی دچار شود.
همان طور که ذکر کردیم این ماده غذایی یک کربوهیدرات بسیار آسان برای هضم است و می تواند به سرعت انرژی تولید کند. امیدواریم از این مقاله اطلاعات مفیدی کسب کرده باشید. همچنین شما عزیزان می توانید برای جهت خرید مالتودکسترین جایگزین چربی و دیگر کاربرد های آن با کارشناسان حرفه ای ما تماس بگیرید و مالتودکسترین اصل و باکیفیت را در سریعترین زمان ممکن تهیه فرمایید.