بیشتر بدانیم
رنگها کاربرد وسیعی در زندگی ما دارند، شاید چیزی که ما در ظاهر هر ماده یا خوراکی رنگی میبینیم، زیبایی و گیرایی آن باشد اما در دل این زیبایی خواص زیادی نهفته است. هر رنگی، بسته به اینکه از چه منابعی استخراج شده باشد، با خود مزایای مختلفی به همراه دارد و بخشی از نیازهای زندگی ما را تامین میکنند. انواع رنگ خوراکی که ما در زندگی روزمره خود به شکلهای مختلف با آنها سروکار داریم نیز دارای خواص مختلفی هستند.
این رنگها یا به صورت مصنوعی و شیمیایی ساخته میشوند یا از منابع طبیعی، مثل انواع گیاه و گاهی نیز جانوران استخراج میشوند که در این صورت خواص آنها نیز برایمان بیشتر است. رنگ بتاکاروتن یکی از رنگهای خوراکی پرمصرف در صنایع غذایی است که معمولا دارای رنگ نارنجی است و ارزش غذایی فوقالعادهای نیز دارد.
از جمله دلایل وجود بتاکاروتن در ترکیبات محصولات غذایی ایجاد رنگ مد نظر در آنها است که می توان آن را در محصولات زیر پیدا کرد.
• در تولید آبمیوه ها و نوشابه ها از بتاکاروتن به عنوان رنگ خوراکی استفاده می شود
• در روغن ها و مارگارین این ترکیب بهبود رنگ و آنتی اکسیدان را به همراه دارد
• برای ایجاد رنگ مد نظر در انواع شیرینی و شکلات می توان از بتاکاروتن استفاده کرد
• فرآورده های لبنی در ترکیبات خود از بتاکاروتن محلول در چربی استفاده می کنند
• رنگ زرد ماکارونی نیز به دلیل حضور بتاکاروتن در ترکیبات آن است
بتاکاروتن ترکیبی آلی بوده که در رنگ نارنجی بسیاری از میوه ها و سبزیجات تاثیر دارد. بتاکاروتن ماده ایی رنگی است که در گیاهان و میوه هایی که دارای رنگ نارنجی یا زرد هستند یافت می شود. این ماده در بدن به ویتامین آ ، ماده ایی با قدرت آنتی اکسیدانی قوی و بسیار کلیدی در سلامت و عملکرد طبیعی چشم، پوست و سیستم عصبی انسان تبدیل می شود.
علاوه بر منبع قوی ویتامین A بتاکاروتن به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکند. بتاکاروتن یک ترکیب مهم در مواد غذایی است.این ماده یک ترکیب محلول چربی است، به همین دلیل خوردن این مواد مغذی با چربی جذب آن را بهبود می بخشد.
غذاهای غنی از بتاکاروتن عبارتند از:
همچنین در ادویه جات و گیاهانی مانند: