امتیاز به خبر

رنگ بتاکاروتن

رنگ بتاکاروتن یک رنگدانه زرد-نارنجی-قرمز است که هرچه غلظت آن بیشتر باشد، طیف رنگی به سمت قرمز پیش می‌رود. این رنگدانه که در طبیعت از هر نوع میوه یا سبزیجات نارنجی رنگ، مثل هویج و کدو تنبل به دست می‌آید، پیش‌ساز ویتامین A است و پس از ورود به بدن، به این ماده تبدیل خواهد شد.
Title

جزئیات خبر

رنگ‌ها کاربرد وسیعی در زندگی ما دارند، شاید چیزی که ما در ظاهر هر ماده یا خوراکی رنگی می‌بینیم، زیبایی و گیرایی آن باشد اما در دل این زیبایی خواص زیادی نهفته است. هر رنگی، بسته به اینکه از چه منابعی استخراج شده باشد، با خود مزایای مختلفی به همراه دارد و بخشی از نیازهای زندگی ما را تامین می‌کنند. انواع رنگ خوراکی که ما در زندگی روزمره خود به شکل‌های مختلف با آن‌ها سروکار داریم نیز دارای خواص مختلفی هستند.

این رنگ‌ها یا به صورت مصنوعی و شیمیایی ساخته می‌شوند یا از منابع طبیعی، مثل انواع گیاه و گاهی نیز جانوران استخراج می‌شوند که در این صورت خواص آن‌ها نیز برایمان بیشتر است. رنگ بتاکاروتن یکی از رنگ‌های خوراکی پرمصرف در صنایع غذایی است که معمولا دارای رنگ نارنجی است و ارزش غذایی فوق‌العاده‌ای نیز دارد.

دلایل استفاده از بتاکاروتن در ترکیبات غذایی

از جمله دلایل وجود بتاکاروتن در ترکیبات محصولات غذایی ایجاد رنگ مد نظر در آنها است که می توان آن را در محصولات زیر پیدا کرد.
• در تولید آبمیوه ها و نوشابه ها از بتاکاروتن به عنوان رنگ خوراکی استفاده می شود
• در روغن ها و مارگارین این ترکیب بهبود رنگ و آنتی اکسیدان را به همراه دارد
• برای ایجاد رنگ مد نظر در انواع شیرینی و شکلات می توان از بتاکاروتن استفاده کرد
• فرآورده های لبنی در ترکیبات خود از بتاکاروتن محلول در چربی استفاده می کنند
• رنگ زرد ماکارونی نیز به دلیل حضور بتاکاروتن در ترکیبات آن است

بتاکاروتن ترکیبی آلی بوده که در رنگ نارنجی بسیاری از میوه ها و سبزیجات تاثیر دارد. بتاکاروتن ماده ایی رنگی است که در گیاهان و میوه هایی که دارای رنگ نارنجی یا زرد هستند یافت می شود. این ماده در بدن به ویتامین آ ، ماده ایی با قدرت آنتی اکسیدانی قوی و بسیار کلیدی در سلامت و عملکرد طبیعی  چشم، پوست و سیستم عصبی انسان تبدیل می شود.

علاوه بر منبع قوی ویتامین A بتاکاروتن به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکند. بتاکاروتن یک ترکیب مهم در مواد غذایی است.این ماده یک ترکیب محلول چربی است، به همین دلیل خوردن این مواد مغذی با چربی جذب آن را بهبود می بخشد.

انواع غذاهای غنی از بتاکاروتن

غذاهای غنی از بتاکاروتن عبارتند از:

  • سبزیجات با رنگ سبز تیره مانند کلم و اسفناج
  • سیب زمینی های شیرین
  • هویج
  • کلم بروکلی
  • کدو حلوایی
  • طالبی
  • قرمز و زرد فلفل
  • زردآلو
  • کلم بروکلی
  • نخود فرنگی
  • کاهو

انواع ادویه حاوی بتاکاروتن

همچنین در ادویه جات و گیاهانی مانند:

  • فلفل قرمز
  • فلفل سبز
  • جعفری
  • گشنیز
  • مرزنجوش
  • مریم گلی

نتیجه گیری

بتاکاروتن ترکیب آلی است که در رنگ نارنجی بسیاری از میوه ها و سبزیجات تاثیر گذاشته و بعد از مصرف در بدن تبدیل به ویتامین آ میشود. همچنین از ارزش غذایی بالایی برخوردار است که میتوان آن را از گیاهان و سبزیجات دریافت کرد.

سوالات متداول

  1. رنگ بتاکاروتن بیشتر در چه میوه هایی وجود دارد؟
    هرچه قدر رنگ میوه پررنگ تر باشد مقدار بتاکاروتن داخل آن بیشتر است
  2. به چه دلیل مصرف بتاکاروتن همراه با چربی جذب آن را بهتر میکند
    به این دلیل که بتاکاروتن یه ماده محلول در چربی است.
  3. دلایل وجود بتاکاروتن در غذا چیست؟
    از جمله دلایل وجود بتاکاروتن در ترکیبات محصولات غذایی ایجاد رنگ مد نظر آنها است

 

 

ارسال نظرات