بیشتر بدانیم
از فواید آب پنیر می توان گفت که یکی از دو پروتئین اصلی شیر است. این مایع کدر و زرد رنگ است که از کشک پنیر در طول فرآیند پنیرسازی و از صاف کردن ماست تازه برای غلیظ شدن آن خارج می شود. آب پنیر می تواند اسیدی باشد، مانند ماست و پنیرهای نرم مانند کوتج یا موزارلا، یا شیرین که از پنیرهای سفت تر تولید شده با مایه پنیر مانند چدار و سوئیسی تهیه می شود.
آب پنیر، سرشار از پروتئین و مواد مغذی می باشد و از آن جایی که در صنعت مواد غذایی علاوه بر ارزش غذایی محصول، مطلوب بودن آن از نظر طعم، مزه، بو، رنگ و ... برای مصرف کننده مهم می باشد در نتیجه از این زیر فراورده میتوانیم به عنوان یک ماده اولیه در سایر صنایع غذایی استفاده کنیم و محصولات متنوع و با ارزش غذایی بالا، تولید کنیم.
آب پنیر و فواید آب پنیر در فراورده های غذایی انسان، دام و طیور مورد استفاده قرار می گیرد. در سطر پایین بخشی از موارد استفاده از آن در غذای انسان:
آب پنیر برای درمان سلولیت:
مصرف طولانی آب پنیر موجب دفع چربی اضافه شده و شکم را کوچک میکند و سلولیت را کاهش خواهد داد. که از فواید آب پنیر در سلامت پوست می باشد.
آب پنیر بهترین تنظیم کننده قند خون:
مصرف آب پنیر برای افراد مبتلا به دیابت نیز مفید است و موجب ترشح انسولین شده و به تنظیم و کاهش میزان قند خون کمک میکند.
آب پنیر بهترین تنظیم کننده فشارخون بالا:
در آب پنیر کلسیم، پتاسیم و منیزیم فراوانی وجود دارد که مصرف این ماده غذایی با بالا بردن غلظت این یون ها باعث کاهش و تنظیم فشارخون در افراد مبتلا به فشارخون بالا میشود.
آب پنیر بهترین مکمل غذایی برای ورزشکاران:
ورزشکاران و افرادی که در طول روز بسیار ورزش میکنند به آب و املاح فراوان برای پرداختن به فعالیتهای ورزشی نیاز دارند. مصرف آب پنیر برای ورزشکاران به عنوان یکی از بهترین مکملهای غذایی به هنگام ورزش است زیرا منبع بسیار مغذی از انواع پروتئین ها، کربوهیدرات و انواع متعدد املاح است و اهمیت غذایی فراوان دارد و سرعت هضم و جذب را بالا میبرد. فواید فواید آب پنیر برای سلامت افرادی که ورزش می کنند بسیار چشم گیر می باشد.
اثر آنتی اکسیدانی فوق العاده آب پنیر:
آب پنیر (پروتئین وی) اثر آنتی اکسیدانی طبیعی دارد و حاوی آمینو اسیدهای خاصی به نام سیستئین است که تولید ابر آنتی اکسیدان قوی به نام گلوتاتیون را افزایش میدهد. آب پنیر باعث کاهش ترکیبات اکسیده شده، در مدت زمان کوتاه میشود.
آب پنیر برای محافظت در برابر سرطان:
آب پنیر حاوی آنتی اکسیدان فراوانی است به همین دلیل میتواند با رادیکالهای آزاد که دلیل اصلی ایجاد سلولهای سرطانی هستند، مبارزه کنند.
ارزش غذایی، خواص و فواید آب پنیر بسیار زیاد است و پودر آن به عنوان مکمل غذایی تولید می شود. این ماده سرشار از پروتئین است. داشتن پروتئین با کیفیت از جمله مهم ترین ویژگی های این ماده غذایی به شمار می رود.