امتیاز به خبر

نمک دریا یا نمک تصفیه؟

نمک دریا در مقایسه با نمک عادی، دانه های درشت تری دارد و کمتر آسیاب می‌ شود. به همین دلیل وقتی از این نوع نمک برای طعم دار کردن غذاها استفاده می شود، مزه آن را در دهان خود احساس خواهید کرد.نمک دریا در مقایسه با نمک عادی، دانه های درشت تری دارد و کمتر آسیاب می‌ شود. به همین دلیل وقتی از این نوع نمک برای طعم دار کردن غذاها استفاده می شود، مزه آن را در دهان خود احساس خواهید کرد.
Title

جزئیات خبر

نمک در رژیم غذایی روزانه همه ی ما نیازی اساسی است. اما مصرف بی رویه آن عوارضی به همراه دارد در این مقاله قصد داریم در مورد تفاوت نمک دریا با نمک عادی مطالبی را ارائه دهیم. همچنین خواص و ویژگی های آنها را بررسی کنیم.

نمک یددار تصفیه شده چیست؟

نمک تصفیه نمکی است که در آن ناخالصی های نامحلول مانند فلزات سنگین و همچنین ناخالصی های محلول مانند آهک، شن و ماسه طی فرآیندی در کارخانه حذف شده است. نمک خوراکی باید از نوع ید دار و تصفیه شده باشد. نمک های تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت بیشتر حفظ می کنند. نگهداری و ذخیره نمودن نمک یددار به مدت طولانی (بیش از 6 ماه) موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می شود.

نمک یددار تصفیه شده

از دیگر تفاوت نمک دریا با نمک عادی می توان گفت که برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی و یا شیشه های رنگی و تیره نگهداری کرد و جهت اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ، نمک را در انتهای پخت اضافه نمود تا ید آن در حداکثر مقدار حفظ شود. نمک تصفیه نشده به علت داشتن ناخالصی در افرادی که سابقه بیماری های گوارشی، کلیوی، کبدی دارند و حتی مصرف مداوم آن در افراد سالم منجر به بروز ناراحتی های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی کاهش جذب آهن در بدن می شود.

نمک دریا

نمک دریا به نمک حاصل از تبخیر آب دریا گفته می شود. که بیشتر آن را به عنوان چاشنی در غذاها، پخت و پز، درمان دردها و بیماری ها، لوازم آرایشی و برای حفظ مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. نمک دریا نمکی تصفیه نشده است و علاوه بر داشتن فلزات سنگین ، دارای ماده خطرناکی همچون آرسنیک است که شبه فلزی سمی که مصرف آن سرطان زاست.

نمک دریا

مضرات نمک دریا چیست؟ آیا فقط به دلیل عدم وجود ید است یا مشکلات دیگری را هم ایجاد می کند؟

نمک دریا حاصل تبخیر آب دریا است که در سواحل دریا انباشته می شوند و به علت در معرض قرار گرفتن با هوای آزاد و نور خورشید مقادیر قابل توجهی از ید آن تبخیر می شود. لذا نمک دریا دارای ید کافی برای تامین ید مورد نیاز روزانه افراد نیست. به علاوه نمک دریا دارای انواع ناخالصی از جمله فلزات سنگین مثل سرب، جیوه و ارسنیک می باشد که خطر سرطانزایی آنها به اثبات رسیده است. از طرف دیگر تفاوت نمک دریا با نمک عادی، ورود فضولات شیمیایی کارخانجات صنعتی به داخل اب دریاها و اقیانوس ها منبع دیگری برای آلودگی نمک دریا هستند.

در صورتی که نمک دریا به صورت بهداشتی تهیه شود باز هم مضر است؟

در صورتیکه نمک دریا در کارخانجات صنعتی بطور بهداشتی تحت تصفیه قرار گرفته و فلزات سنگین و مواد معدنی اضافی آن گرفته شوند بی ضرر خواهد بود. اما این اقدام به تنهایی کافی نبوده و برای جبران کمبود ید لازم است که در نهایت املاح ید نیز به نمک اضافه شود. در حقیقت این روند تصفیه و افزودن ید یعنی همان تولید نمک ید دار تصفیه شده می باشد که مصرف آن مورد توصیه قرار گرفته است.

مضرات نمک دریا

در صورتیکه نمک از سنگ نمک یا دریا گرفته شود و مورد تصفیه و ید دار شدن مناسب قرار گیرد، در چنین صورتی هر دو نوع نمک برای مصرف مطلوب خواهند بود. نمک خوراکی حاصل ترکیب دو عنصر سدیم و کلر می‌ باشد. اثرات نمک بر فشار خود به علت وجود عنصر سدیم (ماده موثر بر نمک) در این ترکیب است. در افرادی که سطح سدیم خون بالا و سطح پتاسیم خون پایین است خطر افزایش فشار خون که خود مسبب بیماری‌های قلبی و سکته است، افزایش می یابد.

تفاوت نمک دریا با نمک عادی

از نظر تفاوت این نمک ها در تاثیر آن برای سلامتی بدن، هنوز هیچ تحقیق و نتایج علمی بیان نشده است. در واقع تفاوت شاخصی بین این انواع وجود ندارد و هر یک از این انواع نمک به دلیل دارا بودن کلرید سدیم و مواد معدنی نتایج مشابهی را ایجاد خواهند کرد.

نتیجه گیری

مصرف نمک یددار در حد توصیه شده برای تمام افراد جامعه ضروری بوده و با هیچگونه عارضه جانبی همراه نیست. نمک یددار باعث سقط جنین و سرطان نمی شود، بلکه سبب می شود که از بروز گواتر و اختلال در رشد مغزی ناشی از کمبود ید در جنین و نوزاد و در نتیجه کاهش یادگیری و ضریب هوشی کودکان جلوگیری نماید. در مطالب بالا تفاوت نمک دریا با نمک عادی را برای شما بیان کردیم.

سوالات متداول

  1. نمک معمولی و نمک دریا چه فرقی با هم دارند؟
    نمک دریایی با نمکی که ما استفاده می کنیم از لحاظ تغذیه ای هیچ تفاوتی ندارد و تنها فرقش این است که کریستال های آن درشت تر است و در برخی غذاها سبب ارتقای کیفیت آن می شود.
  2. کدام نوع نمک سالم تر است؟
    اکثر نمک ها شبیه یکدیگرند و از کلرید کلسیم و مقدار جزئی مواد معدنی تشکیل می شوند. تنها مزیت انتخاب نمک هایی که کمتر فرآوری شده اند، اجتناب از افزودنی ها و مواد ضد چسبندگی است که در نمک تصفیه شده معمولی وجود دارد.
  3. آیا نمک طبیعی ضد سرطان و نمک شیمیایی عامل سرطان است؟
    نام گذاری نمک ها به طبیعی یا شیمیایی نادرست است. ترکیب شیمیایی همه نمک ها کلرور سدیم می باشد که هیچ کدام از این دو یون عامل بروز سرطان و یا عامل ضد سرطان نیستند. اثر سرطان زایی فلزات سنگین از جمله سرب، جیوه و ارسنیک بخوبی شناخته شده است. مصرف مداوم این مواد باعث اختلال عملکرد سلول های بدن شده و زمینه را برای بدخیم (سرطانی) شدن آنها فراهم می کنند. وجود این فلزات سنگین و همچنین آلاینده های شیمیایی در نمک دریا نه تنها خاصیت ضد سرطانزایی به آن نمی دهد بلکه مصرف این نوع نمک یعنی نمک دریا، می تواند زمینه بروز برخی از سرطان ها را در بدن فراهم نماید.

 

 

ارسال نظرات