بیشتر بدانیم
گوشت مهمترین ماده مصرفی در سوسیس و کالباس بوده و از گوشت (گاو، گوسفند، گوساله، بره، مرغ، بوقلمون و گاهی ماهی) در تهیه این محصولات استفاده می گردد. گوشتی که برای طعم دار شدن آن ها مثل هر ماده غذایی دیگر احتیاج به برخی طعم دهنده غذایی و ادویه جاتی نظیر (نمک، فلفل، سیر، رازیانه) است. در ادامه به فواید و مضرات سوسیس و کالباس می پردازیم.
برای رنگ پذیری سوسیس و کالباس و محافظت از آن ها در برابر تخریب پذیری بر اثر حضور باکتری های گوشتی - محیطی از فسفات، نیتریت و نیترات (ضد باکتری، همچنین نیتریت موجب رنگ صورتی سوسیس و کالباس است) استفاده می شود. آرد نشاسته، نمک، پروتئین سویا، شیر خشک، روغن مایع، آب، شکر، قارچ، ویتامین سی، پنیر و سایر مواد افزودنی این محصولات می باشند.
سوسیس و کالباس خطر ابتلا به بیماری را افزایش می دهد.
سوسیس گوشت فرآوری شده محسوب می شود و صرف نظر از نوع گوشت موجود در آن، خوردن هر نوع گوشت فرآوری شده می تواند خطر ابتلا به چند بیماری مزمن را افزایش دهد. حتی سوسیس مرغ و سوسیس بوقلمون نیز در این لیست هستند. افرادی که به طور منظم مقدار بیشتری گوشت فرآوری شده مصرف می کنند ، در معرض خطر بیشتری برای مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی و سرطان قرار دارند.همه اینها به دلیل مواد سرطان زا (مانند نیتروزامین) است.
سدیم زیادی مصرف خواهید کرد. مقادیر زیادی نمک به سوسیس ها و کالباس ها اضافه می شود تا میزان طعم آنها حفظ شود.با این حال ، مصرف سدیم در مقادیر زیاد می تواند منجر به مشکلات سلامتی مانند فشار خون بالا و بیماری های قلبی شود.
حال این سوال برای ما پیش میآید که مگر این مواد غذایی فوایدی هم دارند؟! جواب این پرسش یک بله محکم است! چرا که در هر کجای این مطلب حرف از خواص کالباس و سوسیس به میان میآید، درمورد سوسیس و کالباس بهداشتی، سالم و معتبر صحبت میکنیم و قطعا محصولات غیربهداشتی و غیرمعتبر مقصود ما نیستند.
همانطور که در فهرست زیر میبینید دنیای سوسیس و کالباس انواع مختلفی دارد و شامل دستههای گوناگونی میشوند:
به طور کلی هر چه میزان مواد نگهدارندهی موجود در سوسیس و کالباس کمتر باشد، میزان ضررهای آن هم کمتر است. از طرفی سوسیس و کالباس ارگانیک هم از جمله محصولات کم ضرری هستند که می توانید برای مصرف انتخاب کنید.
از دیگر ترکیبات با ارزش موجود در سوسیس و کالباس میتوان به عنصر ضروری فسفر، آهن و ویتامین B12 اشاره کرد که باعث افزایش سوخت و ساز بدن، ساخته شدن گلبولهای قرمز خون و عملکرد صحیح مغز میشوند و بدن ما به طور روزانه باید از طریق مواد غذایی آنها را تامین کند.
ویتامین B یا نیاسین باعث حفظ سلامتی و افزایش شادابی موها، پوست و ناخنها میشود، خبر خوب این که سوسیس و کالباس به طور متوسط حدود 40 درصد از نیاز روزانهی بدن به نیاسین را تامین میکنند. البته که افراد برای تامین نیاز بدنشان به نیاسین سوسیس و کالباس و دیگر فراوردههای گوشتی مصرف نمیکنند.
برای اینکه در دوران میانسالی از بروز بیماریهای مختلف از جمله بیماری های قلبی، فشار خون، سرطانها و غیره در امان باشید؛ باید برنامه غذایی سالمی داشته باشید. بازرگانی آرون شیمی نامدار با هدف عرضه محصولات سالم فعالیت خود را آغاز کرده است. تمام محصولات این بازرگانی بدون مواد افزودنی هستند و هیچ گونه خطری برای سلامتی بدن ندارند.
شما میتوانید انواع مواد اولیه غذایی باکیفیت را از ما خریداری کرده و از طبیعی بودن آنها خیالتان راحت باشد. استفاده از محصولات باکیفیت و طبیعی مطمئنا طعم غذای شما را خوشمزه تر خواهد.