امتیاز به خبر

سوسیس و کالباس مفید مضر؟

استفاده از سوسیس و کالباس کارخانه ای ، اگر به مقدار زیاد باشد میتواند برای شما دردسر ساز باشد. به ویژه اینکه در درست کردن سوسیس و کالباس از مواد نگهدارنده و طعم دهنده هایی استفاده می شود که مصرف زیاد آنها میتواند در سلامتی شما و خانواده تان اثر گذار باشد. کالباس و سوسیس های آماده یا هرگونه از فراورده های گوشتی، مشخص نیست از چه گوشتی تهیه میشود. انواع سوسیس و کالباس دودی، پنیری، بوقلمون، گوشت و … که حتما شما هم دوست دارید آنها را در تهیه غذاهای خود استفاده کنید میتواند برای شما ضرر داشته باشد.
Title

جزئیات خبر

مواد اولیه مصرفی سوسیس و کالباس

گوشت مهمترین ماده مصرفی در سوسیس و کالباس بوده و از گوشت (گاو، گوسفند، گوساله، بره، مرغ، بوقلمون و گاهی ماهی) در تهیه این محصولات استفاده می گردد. گوشتی که برای طعم دار شدن آن ها مثل هر ماده غذایی دیگر احتیاج به برخی طعم دهنده غذایی و ادویه جاتی نظیر (نمک، فلفل، سیر، رازیانه) است. در ادامه به فواید و مضرات سوسیس و کالباس می پردازیم.

برای رنگ پذیری سوسیس و کالباس و محافظت از آن ها در برابر تخریب پذیری بر اثر حضور باکتری های گوشتی - محیطی از فسفات، نیتریت و نیترات (ضد باکتری، همچنین نیتریت موجب رنگ صورتی سوسیس و کالباس است) استفاده می شود. آرد نشاسته، نمک، پروتئین سویا، شیر خشک، روغن مایع، آب، شکر، قارچ، ویتامین سی، پنیر و سایر مواد افزودنی این محصولات می باشند.

مضرات مصرف سوسیس کالباس

 سوسیس و کالباس خطر ابتلا به بیماری را افزایش می دهد.

سوسیس گوشت فرآوری شده محسوب می شود و صرف نظر از نوع گوشت موجود در آن، خوردن هر نوع گوشت فرآوری شده می تواند خطر ابتلا به چند بیماری مزمن را افزایش دهد. حتی سوسیس مرغ و سوسیس بوقلمون نیز در این لیست هستند. افرادی که به طور منظم مقدار بیشتری گوشت فرآوری شده مصرف می کنند ، در معرض خطر بیشتری برای مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی و سرطان قرار دارند.همه اینها به دلیل مواد سرطان زا (مانند نیتروزامین) است.

سدیم زیادی مصرف خواهید کرد. مقادیر زیادی نمک به سوسیس ها و کالباس ها اضافه می شود تا میزان طعم آنها حفظ شود.با این حال ، مصرف سدیم در مقادیر زیاد می تواند منجر به مشکلات سلامتی مانند فشار خون بالا و بیماری های قلبی شود.

مضرات مصرف سوسیس کالباس

حال این سوال برای ما پیش می‌آید که مگر این مواد غذایی فوایدی هم دارند؟! جواب این پرسش یک بله محکم است! چرا که در هر کجای این مطلب حرف از خواص کالباس و سوسیس به میان می‌آید، درمورد سوسیس و کالباس بهداشتی، سالم و معتبر صحبت می‌کنیم و قطعا محصولات غیربهداشتی و غیرمعتبر مقصود ما نیستند.

انواع مختلف سوسیس و کالباس

همانطور که در فهرست زیر می‌بینید دنیای سوسیس و کالباس انواع مختلفی دارد و شامل دسته‌های گوناگونی می‌شوند:

  • خام: مواد موجود در این سوسیس و کالباس خام و تازه هستند و قبل از استفاده حتما باید پخته شوند. البته این نوع از سوسیس و کالباس را در ایران کمتر مشاهده می‌کنیم.
  • پخته شده: نوع رایج سوسیس و کالباس است که مواد آن به طور کامل پخته شده‌اند، در یخچال نگه‌داری می‌شوند و به هر دو شکل گرم و سرد قابل مصرف هستند.
  • پخته و دودی شده: گوشت مورد استفاده در این نوع، بعد از پخته شدن طی فرآیندی دودی هم می‌شود. طعم و بوی آنها بیشتر است، به شکل گرم و سرد قابل مصرف هستند، در یخچال نگه‌داری می‌شوند و به خاطر دودی شدن مدت زمان طولانی‌تری قابل نگهداری هستند.
  • خشک: به جهت خشک شدن مواد مورد استفاده در این سوسیس و کالباس، ماندگاری خیلی بیشتری دارند و حتما باید در فضای خشک و خنک نگه‌داری شوند.
  • تخمیری: این نوع محصولات در فرآیندهای ویژه‌ای با استفاده از باکتری‌های مفید و بی‌ضرری ترش می‌شوند و طعم سوسیس و کالباس تخمیری تند و ترش است.
  • گیاهی: برای تولید این سوسیس و کالباس گیاهی از مغزها، قارچ، سویا و گیاهان استفاده می‌شود و برای افرادی که وگان هستند یا به دلایل پزشکی مصرف محصولات گوشتی یا حاوی گلوتن برایشان ممنوع است، بهترین انتخاب است. به علاوه از سالم‌ ترین انواع سوسیس و کالباس هستند.
  • فواید سوسیس و کالباس

  • یکی از خواص سوسیس و کالباس این است که به دلیل استفاده از گوشت مرغ یا گوشت قرمز پروتئین کافی دارند و پروتئین کافی به معنی انرژی کافی موجودد در یک وعده‌ی غذایی است. ترکیب سوسیس تخم‌ مرغ یا املت بیکن برای صبحانه می‌تواند یک وعده‌ی سرشار از انرژی باشد که فرد را برای یک روز شلوغ کاملا آماده کند. در هر ورق از کالباس یا هر عدد از سوسیس حدودا یازده گرم پروتئین وجود دارد و اگر ورزشکار باشید، حتما می‌دانید که مصرف به اندازه و متعادل گوشت قرمز و مشتقات آن برای عضله‌سازی ضروری است. بنابراین خوردن سوسیس و کالباس برای تامین مواد مورد نیاز می‌تواند یکی از گزینه‌های روی میز برای شما باشد.
  • فواید سوسیس و کالباس

به طور کلی هر چه میزان مواد نگه‌دارنده‌ی موجود در سوسیس و کالباس کمتر باشد، میزان ضرر‌های آن هم کمتر است. از طرفی سوسیس و کالباس ارگانیک هم از جمله محصولات کم‌ ضرری هستند که می‌ توانید برای مصرف انتخاب کنید.

از دیگر ترکیبات با ارزش موجود در سوسیس و کالباس می‌توان به عنصر ضروری فسفر، آهن و ویتامین B12 اشاره کرد که باعث افزایش سوخت و ساز بدن، ساخته شدن گلبول‌های قرمز خون و عملکرد صحیح مغز می‌شوند و بدن ما به طور روزانه باید از طریق مواد غذایی آنها را تامین کند.

ویتامین B یا نیاسین باعث حفظ سلامتی و افزایش شادابی موها، پوست و ناخن‌ها می‌شود، خبر خوب این که سوسیس و کالباس به طور متوسط حدود 40 درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به نیاسین را تامین می‌کنند. البته که افراد برای تامین نیاز بدنشان به نیاسین سوسیس و کالباس و دیگر فراورده‌های گوشتی مصرف نمی‌کنند.

نتیجه گیری

برای اینکه در دوران میانسالی از بروز بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌ های قلبی، فشار خون، سرطان‌ها و غیره در امان باشید؛ باید برنامه غذایی سالمی داشته باشید. بازرگانی آرون شیمی نامدار با هدف عرضه محصولات سالم  فعالیت خود را آغاز کرده است. تمام محصولات این بازرگانی بدون مواد افزودنی هستند و هیچ‌ گونه خطری برای سلامتی بدن ندارند.

شما می‌توانید انواع مواد اولیه غذایی باکیفیت را از ما خریداری کرده و از طبیعی بودن آنها خیالتان راحت باشد. استفاده از محصولات باکیفیت و طبیعی مطمئنا طعم غذای شما را خوشمزه‌ تر خواهد.

ارسال نظرات