امتیاز به خبر

بنزوات سدیم یا سوربات پتاسیم؟ کدام بهتر است؟

سوربات پتاسیم یک افزودنی شیمیایی است. به طور گسترده ای به عنوان یک نگهدارنده در غذاها ،نوشیدنی ها و محصولات مراقبتی شخصی استفاده می شود. این یک نمک بی بو و بی مزه است که به طور مصنوعی از اسید اسکوربیک و هیدروکسید پتاسیم تولید می شود. همچنین سدیم بنزوات یک ماده نگه دارنده است که به برخی از سوداها و غذاهای بسته بندی شده برای افزایش ماندگاری اضافه میشود. سدیم بنزوات یک ماده شیمیایی همه کاره با عملکرد های نگه دارنده ، دارویی و... است.
Title

جزئیات خبر

بنزوات سدیم و سوربات پتاسیم

مصرف کنندگان کیفیت و تجربه غذایی خاصی را از غذاهای فرآوری شده می خواهند. این امر تا حدی با افزودن تثبیت کننده ها، غلیظ کننده ها و عوامل ژل کننده به دست می آید که به غذاها بافت، طعم و حس یکنواختی در دهان می دهد. بنزوات سدیم و سوربات پتاسیم از جمله مواد نگهدارنده هستند که در سال های اخیر بطور وسیعی در صنعت غذا برای جلوگیری از فساد و رشد باکتری، کپک و مخمر در مواد غذایی از آنها استفاده می شود. همچنین وارد کننده سوربات پتاسیم و بنزوات سدیم در حجم بالا آنها را وارد می کنند.

مزایا سوربات پتاسیم

پتاسیم سوربات ترکیب شیمیایی افزودنی است که به عنوان ماده نگهدارنده شناخته می شود. این ترکیب نمکی بدون بو و مزه است. سوربات پتاسیم از طریق جلوگیری کردن از رشد قارچ ها، کپک ها و فرآیند تخمیر باعث افزایش ماندگاری مواد غذایی می شود. در پنجاه سال اخیر ایمن بودن این ماده شیمیایی مورد بررسی قرار گرفته است و سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در صورت استفاده مناسب آن را بی خطر اعلام کرده است.

کاربرد سوربات پتاسیم در محصولات غذایی

سوربات پتاسیم به عنوان ماده نگهدارنده افزودنی، تغییری در کیفیت مواد غذایی مانند رنگ، طعم و ظاهر آن ایجاد نمی کند و همچنین به دلیل حلالیت بالا در آب، به عنوان ماده افزودنی محبوبی شناخته شده است؛ بنابراین می توان گفت پتاسیم سوربات در بسیاری از محصولات غذایی وجود دارد. مانند:

  • محصولات نانوایی
  • میوه ها و سبزیجات کنسرو شده
  • انواع پنیر
  • میوه های خشک شده
  • بستنی
  • انواع نوشابه و آب میوه
  • ماست
  • انواع مربا و شربت

کاربرد سدیم بنزوات

بنزوات سدیم که یک ماده نگهدارنده است و معمولاً در مرباها، نوشیدنی ها، سالادها و ترشی های آماده استفاده می شود- غذاهایی که دارای PH اسیدی هستند. از مواد نگهدارنده شیمیایی مانند بنزوات سدیم به طور مکرر در غذاهای فرآوری شده استفاده می شود تا از رشد باکتری ها، که می توانند باعث فساد مواد غذایی شوند، جلوگیری کند.

بنزوات سدیم خوراکی میتواند به عنوان یک ماده نگهدارنده در جلوگیری از فساد میکروبی بسیاری از مواد غذایی که در آنها استفاده از فرایند حرارتی امکانپذیر نمیباشد و یا در مناطقی که دارای هوای گرم و مرطوب بوده و فاقد سردخانه های مناسب میباشند موثر بوده و مشخصاً میتواند ضایعات مواد غذایی را بطور چشمگیری کاهش دهد.

مصرف بنزوات سدیم و سوربات پتاسیم

مصرف کنندگان میتوانند با توجه به اینکه محصول در کدام آب و هوا ماندگاری بیشتری دارد، (سرد یا گرم) بین بنزوات سدیم و سوربات پتاسیم یک کدام را برای نگهداری محصول انتخاب کنند. بنزوات سدیم خوراکی یک ماده افزودنی در فرآوری مواد خوراکی کاربرد مطلوبی دارد.

از دید کارشناسان در زمان بکارگیری از این ماده معمولا هیچ خطری استفاده کننده را تهدید نمی کند. امروزه، افزودنی‌های غذایی بیشتر از هر زمان دیگری مورد بررسی، تنظیم و نظارت قرار می‌گیرند. تمام افزودنی‌های غذایی جدید تحت آزمایش‌های دقیق و ارزیابی ایمنی قرار می‌گیرند. 

نتیجه گیری

در مورد ویژگی های بنزوات سدیم و سوربات پتاسیم به عنوان افزودنی و کاربرد های آن صحبت کردیم. دقت داشته باشید افزودنی های مورد استفاده زمان حاضر ممکن است با انجام مطالعات جدید، در آینده تایید سازمان بهداشت جهانی خود را از دست بدهند. بنابراین تا حدودی مصرف محصولات آرایشی و مواد غذایی دارای نگهدارنده را محدود کنید و سعی کنید از محصولات مراقبتی و مواد غذایی استفاده کنید که کمترین افزودنی ها ساخته شده و با استفاده از مواد طبیعی در اختیار مصرف کننده قرار گرفته است.

سوالات متداول

  1. بنزوات سدیم را به چه روش هایی میتوان تولید کرد؟
    بنزوات سدیم از ترکیب شدن اسید بنزوئیک و سود سوز آور حاصل میشود. در واقع واکنش خنثی سازی اسید بنزوئیک، بنزوات سدیم را نتیجه می دهد. بنابراین در طبیعت نمیتوان بنزوات سدیم را پیدا کرد. اما حل شدن این نمک در آب، اسید بنزوئیک را حاصل میکند.
  2. کاربرد اصلی سوربات پتاسیم در صنایع غذایی چیست؟
    این ماده در مواد غذایی گوناگون باعث افزایش مدت زمان استفاده مواد غذایی و مانع رشد قارچ و کپک میشود. از همه مهم تر این ماده ویژگی های مواد غذایی مانند طعم، بو یا ظاهر آن را تغییر نمیدهد.
  3. بنزوات سدیم در کدام آب و هوا ماندگاری بیشتری دارد؟
    مواد غذایی که در آنها استفاده از فرآیند حرارتی امکان پذیر نمیباشد.

 

ارسال نظرات