امتیاز به خبر

انواع قندهای مصنوعی و مقایسه آنها

انواع قندهای مصنوعی و مقایسه آنها (آسپارتام - آسه سولفام - سدیم ساخارین - سوکرالوز). ما می دانیم که برای حفظ یک رژیم غذایی سالم مهم است که مقدار شکر و شیرینی هایی را که می خوریم محدود کنیم. اما شیرین کننده های مصنوعی چطور؟ جایگزین های شکر در میان کسانی که می خواهند مراقب مصرف کربوهیدرات و کالری خود باشند، محبوب هستند. در این مقاله به انواع نواع قندهای مصنوعی و مقایسه آنها میپردازیم.
Title

جزئیات خبر

امروزه شیرین کننده های کم کالری در بین مردم از محبوبیت زیادی برخوردارند. بیشتر افراد به دنبال رژیم غذایی سالم هستند و اولین نکته برای کاهش وزن استفاده از شیرین کننده کم کالری است. در ادامه انواع آنها را شرح می دهیم و به مقایسه می پردازیم.

آسپارتام

آسپارتام یک شیرین کننده کم کالری است که برای چندین دهه به عنوان راهی برای کاهش مصرف قندهای افزوده استفاده می شودآسپارتام یک شیرین کننده مصنوعی است که حدود 200 برابر شیرین تر از شکر است و به همین دلیل تنها مقدار کمی از شیرین کننده برای مطابقت با شیرینی شکر مورد نیاز است.

در بسته‌های رومیزی و غذاها و نوشیدنی‌های آماده، آسپارتام اغلب با سایر شیرین‌کننده‌ها یا اجزای غذا ترکیب می‌شود تا طعم تلخ را به حداقل برساند و طعم کلی را تقویت کند. آسپارتام به عنوان افزودنی غذایی برای شیرین کردن انواع غذاها و نوشیدنی ها، آدامس ها، ماست، محصولات کم کالری و کنترل وزن و به عنوان یک شیرین کننده های مجاز است.

محصولات غذایی حاوی آسپارتام

  • غلات
  • دسرهای یخ زده
  • ژلاتین
  • آدامس های بدون قند
  • نوشابه و انواع نوشابه های رژیمی
  • نوشیدنی های حاوی شیر
  • چای
  • قهوه های فوری
  • ماست
  • شیرین کننده ها

شیرین کننده آسه سولفام

آسه سولفام پتاسیم یک شیرین کننده مصنوعی است که با نام Ace-K نیز شناخته می شود و فوایدی برای سلامتی نیز دارند. آس سولفام کا جایگزین مناسبی برای برخی از مواد افزودنی غذایی محسوب می شود زیرا این ماده شیرین کننده فاقد کالری است و با سایر ترکیبات واکنش نشان نمی دهد. این ترکیب در محصولات لبنی، سبزیجات و میوه جات، شیرینی ها، چاشنی ها و طعم دهنده ها، مکمل های ویتامینی و دسرها به عنوان نگهدارنده بکار می رود.

آسه سولفام پتاسیم از نظر ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی بسیار شبیه به ساخارین است. از آنجایی که بیش از 100 برابر شیرین‌تر از شکر است، تولیدکنندگان می‌توانند استفاده کنند و میزان کالری و کربوهیدرات‌ها را در یک محصول کاهش دهند.

کاربرد آسه سولفام

  • نوشیدنی
  • محصولات پخته شده
  • آدامس
  • سس ها
  • ماست

افزودنی سدیم ساخارین

ساخارین یکی از مقرون به صرفه ترین شیرین کننده های کم کالری موجود است. همچنین به عنوان یک شیرین کننده در غذاهای فرآوری شده کم کالری مانند آب میوه، آب نبات، مربا، ژله و کلوچه استفاده می شود. ساخارین معمولاً به عنوان جایگزین قند استفاده می شود زیرا حاوی کالری یا کربوهیدرات نیست. به عنوان مثال، ساخارین گاهی اوقات با آسپارتام، یکی دیگر از شیرین کننده های کم کالری که معمولا در نوشیدنی های رژیمی گازدار یافت می شود، ترکیب می شود.

محبوبیت استفاده از سدیم ساخارین

تولید کنندگان مواد غذایی اغلب از ساخارین استفاده می کنند زیرا نسبتاً پایدار است و ماندگاری طولانی دارد.ساخارین را می توان مشابه شکر سفره برای پاشیدن روی مواد غذایی مانند غلات یا میوه استفاده کرد. جایگزینی شکر با یک شیرین کننده کم کالری ممکن است به کاهش وزن و محافظت در برابر چاقی کمک کند این به این دلیل است که به شما امکان می دهد غذاها و نوشیدنی هایی را که از آن لذت می برید با کالری کمتری مصرف کنید.

ساخارین اغلب به عنوان جایگزین قند برای افراد مبتلا به دیابت توصیه می شودبه نظر می رسد ساخارین به طور کلی برای مصرف بی خطر و جایگزین قابل قبولی برای شکر استحتی ممکن است به کاهش حفره ها و کمک به کاهش وزن کمک کند.

سوکرالوز جدیدترین شیرین کننده

جدیدترین شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز است. سوکرالوز یک شیرین کننده مصنوعی که اغلب در بسته های زرد رنگ عرضه می شودتفاوت بین این محصول با سایر شیرین کننده ها  مانند آسپارتام و ساخارین  این است که در واقع از شکر واقعی ساخته شده استسوکرالوز یک شیرین کننده مصنوعی بدون کالری است. سوکرالوز به آن طعمی می دهد که به طور کلی در مقایسه با سایر شیرین کننده های مصنوعی ارجح تر است.

سوکرالوز از نظر شیمیایی تغییر می کند به طوری که 600 برابر شیرین تر از شکر واقعی و تقریباً بدون کالری است.  این ماده مزه ای در دهان شما باقی نمی گذارد، بنابراین از سوکرالوز در غذاهایی مانند ماست، آب نبات، بستنی و نوشابه استفاده می شودسوکرالوز یک ماده مورد تایید در بسیاری از کشورهای جهان است.

شما ممکن است سوکرالوز را در موارد زیر پیدا کنید:

  • غذاهای بسته بندی شده
  • غذاهای آماده
  • دسر
  • آدامس
  • خمیر دندان
  • نوشیدنی
  • کیک

نتیجه گیری

ساخارین یکی از مقرون به صرفه ترین شیرین کننده های کم کالری موجود است و به عنوان جایگزینی قند استفاده میشود. همچنین آسپارتام یک شیرین کننده ی مصنوعی است که حدود 200 برابر شیرین تر از شکر است. اما آسه سولفام فواید زیادی برای بدن دارد و به عنوان چاشنی ها و طعم دهنده ها کاربرد دارد.و در آخر جدید ترین شیرین کننده ی مصنوعی سوکرالوز نام دارد که 600 برابر شیرین تر از شکر و مورد تایید در بسیاری از کشورهای جهان است.

سوالات متداول

  1. چرا آسه سولفام جایگزین برخی از مواد افزودنی است ؟
    زیرا این ماده شیرین کننده فاقد کالری است و با سایر ترکیبات واکنش نشان نمیدهد.

  2. آیا ساخارین رو میشود جایگزین شکر کرد؟
    بله. چون حاوی کالری یا کربوهیدرات نیست.

  3. به چه دلیل سوکرالوز طعم دهنده ی بیشتری دارد؟
    این ماده از شکر واقعی ساخته شده و مزه ای در دهان شما باقی نمیگذارد، بنابراین از سوکرالوز در غذاهایی مانند ماست و نوشابه و بستنی استفاده میشود.

ارسال نظرات