امتیاز به خبر

کاربرد اسید سیتریک در نوشابه

اسید سیتریک یا همان جوهر لیمو، اسیدی ضعیف و ترش مزه است که در صنایع غذایی کاربردهای فراوانی دارد. این ماده به عنوان تنظیم کننده PH در طیف گسترده ای از مواد غذایی و از جمله نوشیدنی ها گازدار و نوشابه مصرف می شود.
Title

جزئیات خبر

اسید سیتریک در نوشابه‌ها نقش مهمی در حفظ طعم طبیعی آنها ایفا می‌کند. کارخانه ها اسید سیتریک را به نوشیدنی های گازدار و میوه های کنسرو شده و همچنین گوجه فرنگی، مربا، مواد نگهدارنده و سس مایونز اضافه می کنند.

دلایل استفاده اسید سیتریک در نوشابه

اسید سیتریک به چند دلیل ماده جالبی در نوشابه است. اولاً، این یک ماده عمومی سالم است که بی ضرر است. دوم، عملکردهای متعددی دارد. در بیشتر موارد مصرف آن مضر نیست. نه شما را چاق می کند و نه به کبد فشار می آورد. پس از مصرف، به سرعت از بدن شما دفع می شود و هم محلول در آب و هم ارگانیک است. علاوه بر این، به طور طبیعی در میوه ها و سبزیجات وجود دارد و بدن شما آن را به طور طبیعی تولید می کند. اسید سیتریک چندین کار را انجام می دهد. می توان از آن به عنوان نگهدارنده و همچنین طعم دهنده استفاده کرد. هر زمان که طعم ترش لازم باشد یا وجود داشته باشد، اسید سیتریک معمولاً بخشی از معادله است.

شما حتی آن را در نوشیدنی های گازدار پیدا خواهید کرد. در واقع، احتمال اینکه اسید سیتریک را در هر نوشیدنی پیدا خواهید کرد زیاد است. این فرآیند نوشیدنی را اسیدی تر می کند که طعم آن را تشدید می کند. همچنین به حفظ طولانی مدت نوشیدنی کمک می کند. تنظیم کننده های اسید مانند اسید سیتریک در نوشیدنی ها برای بهبود طعم آنها با متعادل کردن میزان شیرینی استفاده میشود.

کاربرد اسید سیتریک

اسید سیتریکی که در نوشیدنی های گاز دار و سایر مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد، از ذرت به دست آمده است و اسید سیتریک میوه ها نیست. بنابراین اندکی تفاوت در خواص آن دیده می شود. باید گفت که این ماده یک نگه دارنده مناسب است که از فساد مواد غذایی جلوگیری می کند. هم چنین ضد عفونی کننده قوی است که می تواند مانع از فعالیت باکتری و قارچ ها در مواد غذایی شود. باید اشاره کرد که اسید سیتریک می تواند احتمال ابتلا به سنگ کلیه را در افراد کاهش دهد. پس این ماده خواصی هم برای بدن دارد. 

نوشیدنی های حاوی اسید سیتریک

آب لیمو:
بالاترین غلظت اسید سیتریک در آب لیمو با ۱٫۴۴ گرم در هر اونس آب میوه است. بالاترین مقدار اسید سیتریک را در بین مرکبات دارد.

آب پرتقال:
بعضی افراد از نوشیدن آب پرتقال یا سایر آبمیوه های مرکبات لذت می برند. آب پرتقال تازه یا آب پرتقال کنسانتره حاوی حدود ۰٫۲۵ گرم اسید سیتریک در هر اونس است. آب گریپ فروت حاوی ۰٫۰۰۶۸ گرم در هر اونس است.

چای سبز:
اکثر انواع چای سبز خالص و طبیعی حاوی اسید سیتریک نیستند. با این حال، انواع خاصی از چای سبز مانند لیمو طعم دار شامل اسید سیتریک است.

اسموتی زغال اخته:
یک نوشیدنی سالم و طراوت بخش است که می تواند توسط افرادی که دارای حساسیت به اسید سیتریک هستند نیز خورده شود. زیرا زغال اخته یکی از انواع توت هاست که اسید سیتریک ندارد.

کولا:
طبق تحقیقات انجام شده انواع خاصی از نوشابه کولا(کوکا کولا) اسید سیتریک ندارند. اما پپسی حاوی مقدار کمی اسید سیتریک است.

نتیجه گیری

این اسید عموما به عنوان یک افزودنی غذایی و نوعی طعم دهنده بکار گرفته میشود و به طور طبیعی میتوان آن را در پرتقال و لیمو یافت. خاصیت اسیدیته این ترکیب باعث میشود تا باکتری ها و سایر میکروارگانیسم ها نتوانند در آن محیط رشد کنند. اسید سیتریک در تعدادی از نوشیدنی ها به طور طبیعی وجود دارد و در بسیاری از نوشیدنی ها نیز به دلیل ویژگی های گوناگونی که دارد افزوده میشود

سوالات متداول

  1. اسید سیتریک چه خواصی برای بدن دارد؟
    معمولا به بیمارانی که دارای سنگ کلیه هستند نوشیدنی های حاوی اسید سیتریک برایشان مفید است. در واقع سیترات یک مهار کننده طبیعی برای بلورین ادراری است 
  2. به جز نوشابه در کدام نوشیدنی ها کاربرد دارد؟
    آب پرتقال-آب لیمو-چای سبز-زغال اخته

 

ارسال نظرات